6 labākie produkti organisma attīrīšanai

Veselība 6.decembris 2022
 
pexels.com
Pēc svinībam vai laiskām brīvdienām, kad ir ēsts un dzerts, reizēm rodas vēlme pēc atslodzes jeb gribas attīrīt organismu. To var izdarīt pavisam vienkārši, nav nepieciešams lietot aptiekā nopērkamus medikamentus vai ieturēt atslodzi. Vairāki pārtikas produkti var būt labs palīgs, lai attīrītu organismu, palīdzot izvadīt toksīnus.

pexels.com

1. Artišoks

Šis kurvjziežu dzimtas lakstaugs ir ļoti veselīgs. Ēdot artišokus, mēs stimulējam aknu darbību, līdz ar to veicinām žults veidošanos. Vairākos pētījumos konstatēts, ka dzerot artišoka lapu tēju, mēs veicinām labu veselību, pateicoties tajās esošajam ekstraktam.

pexels.com

2. Citrons

Citronos esošais C vitamīns palīdz ne tikai pasargāt organismu no vīrusiem, bet arī no brīvajiem radikāļiem. Ājūrvēdā silta citronūdens malkošana no rītiem palīdz iedarbināt "agni" jeb gremošanas traktu. Tiek uzskatīts, ka tieši silta citronūdens dzeršana palīdz attīrīt organismu.

unsplash.com

3. Ingvers

Ingveru jau izsenis lieto, lai vecinātu labu gremošanas trakta darbību. Ingverā esošais gingerols (fenola fitoķīmisks savienojums) labvēlīgi ietekmē kuņģa - zarnu traktu. Pateicoties augstajam antioksidantu līmenim, ingvers palīdz arī labāk darboties nierēm.

unsplash.com

4. Gurķi

Gurķi ir ne tikai labs vitamīnu un dažādu uzturvielu avots, bet arī pateicoties tam, ka tajos ir ievērojams daudzums ūdens, padara tos par lielisku detoksa jeb organisma attīrošu produktu. Bieži vien dehidrējoties mēs sastopamies ar dažādām veselības problēmām, tai skaitā aizcietējumiem. Gurķi palīdzēs organismu nodrošināt ar nepieciešamo ūdens un pektīna (šķīstošo škiedrvielu) daudzumu, lai izvairītos no aizcietējumiem.

unsplash.com

5. Kafija

Izrādās, ka melna kafija var būt viens no labākajiem dzērieniem, kuru dzert, ja vēlaties veicināt labu aknu veselību. Vairākos pētījumos pierādīts, ka kafija var palīdzēt samazināt aknu cirozes un aknu vēža attīstības risku. To var daļēji skaidro ar to, ka kafija palīdz novērst tauku uzkrāšanos ap aknām.

unsplash.com

6. Bietes

Bietes satur ļoti daudz barības vielu un šķiedrvielu. Vienā glāzē neapstrādātu biešu var "atrast" 3,8 gramus šķiedrvielu! Pateicoties lielajam šķiedrvielu daudzumam, ēdot bietes, varat samazināt aizcietējumu risku. Taču tas nav viss, bietes sniedz daudz dažādus ieguvumus mūsu veselībai. Piemēram, ēdot bietes, mēs varam uzlabot assinspiedienu, veicināt labu smadzeņu darbību, kā arī veicināt labu asinsriti.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija