5 pazīmes, ka organismam trūkst magnija

Veselība 7.decembris 2022
 
unsplash.com
Magnijs ir viena no pati svarīgākajām minerālvielām, kura nepieciešama mūsu organismam. Tā kā mūsu organisms pats magniju neražo, tad to ir nepieciešams uzņemt ar pārtiku, vai uztura bagātinātājiem. Magnijs palīdz vairot enerģiju, veicina pilnvērtīgu muskuļaudu un nervu darbību, kā arī palīdz veicināt stipru imūnsistēmu u.c. Bet, kas notiek, ja mūsu organismā ir šīs minerālvielas deficīts?

unsplash.com

1. Nogurums

Nogurums ir viena no visbiežāk sastopamajām pirmajām magnija deficīta pazīmēm. Tā kā šīs minerālvielas galvenā loma ir uzņemtās pārtikas pārvēršana enerģijā, ja jums trūkst magnija, jūs varat justies nemitīgi noguris. Šādā situācijā pat nelīdzēs pilnvērtīgs miegs.

unsplash.com

2. Vājums

Ja organismam trūkst magnijs, tad secīgi kālija līmenis muskuļu šūnās samazinās. Šādu stāvokli mēdz dēvēt arī par hipoleikēmiju. Kālija trūkums var izraisīt muskuļu vājumu.

pexels.com

3. Muskuļu spazmas

Vēl viens būtisks iemesls, kāpēc mums nepieciešams ar pārtiku uzņemt magniju, ir tas, ka šī minerālviela palīdz muskuļiem "atpūsties" pēc fiziskas piepūles. Ja organismā nav pietiekami liels magnija daudzums, jums var rasties krampji vai muskuļu spazmas. Magnija deficīts var arī izraisīt nejūtīgumu un tirpšanu.

pexels.com

4. Apetītes zudums

Apetītes zudums ir agrīna magnija deficīta pazīme. Ja jums pēkšņi, nesaprotamu iemeslu dēļ, ilgstoši negribas ēst, tas var liecināt par magnija trūkumu organismā. Taču tas nav viss, reizēm magnija deficīts var izraisīt arī sliktu dūšu vai pat vemšanu.

pexels.com

5. Augsts asinsspiediens

Magnijs organismā ir iesaistīts daudzās ķīmiskās reakcijās. Šai minerālvielai piemīt arī sirdi "sargājošas" īpašības. Magnijs atslābina asinsvadu gludo muskulatūru un var pazemināt asinsspiedienu. Saskaņā ar "Mayo klīnikas" veikto pētījumu, hroniski zems magnija līmenis palielina augsta asinsspiediena un sirds slimību risku.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija