5 iemesli, kāpēc mazgāšanās aukstā dušā ir veselīga

Veselība 15.janvāris 2023
 
unsplash.com
Mazgāšanās aukstā dušā sākotnēji var nešķist visai vilinoša ideja, bet ir vērts apsvērt ideju mainīt savus paradumus. Tā ne tikai ir iespējams vieglāk atmosties, bet mazgāšanās aukstajā ūdenī var veicināt labu veselību.

unsplash.com

1. Samazinās muskuļu sāpes

Mazgāšanās aukstā ūdenī ieteicama ikvienam, kas ikdienā nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm. Aukstais ūdens palīdzēs atbrīvoties no muskuļu sāpēm. Tieši tāpēc bieži vien sportisti pēc, piemēram, smagiem treniņiem veldzējas ledus vannās, lai atjaunotu savu ķermeni un "aizgaiņātu" sāpes.

unsplash.com

2. Samazināsies ādas nieze

Ja pēc karstas dušas nezināmu iemeslu dēļ izjūtat niezi, tad ir laiks apsvērt ideju par paradumu maiņu un mazgāties aukstā ūdenī. Tas īpaši attiecas uz sausas un problemātiskas ādas īpašniekiem. Piemēram, cilvēki, kuri cieš no ekszēmas, pēc karstas dušas var izjust niezi. Lai mazinātu šādu diskomfortu, ieteicams mazgāties vēsā ūdenī. Jo vēsākā ūdenī mazgāsiesties, jo mazāka iespēja pastāvēs, ka pēc dušas izjutīsiet neciešamu niezi.

unsplash.com

3. Labai vielmaiņas darbībai

Protams, mazgāšanās aukstā dušā neveicinās svara zudumu, tomēr aukstais ūdens var stimulēt vielmaiņas darbību, tā var sāk strādāt raitāk. Tāpēc vienlaicīgi, ēdot veselīgi, sportojot un dodoties aukstās dušās, jūs veicināt svara zudumu. Eksperti iesaka šādās dušās iet vismaz divas līdz trīs reizes nedēļā.

unsplash.com

4. Palīdz vieglāk tikt galā ar stresu

Aukstas dušas sākotnēji rada šoku un stresu jūsu ķermenim. Ja jūs regulāri mazgāsieties aukstā ūdenī, jūsu nervu sistēma pēc laika pie tā pieradīs un brīžos, kad viss neies pēc plāna, ķermenim būs vieglāk izturēt stresu. Kā arī auksts ūdens palīdzēs jums justies modrākiem, enerģiskākiem un laimīgākiem, jo organismā šādos brīžos izstrādājas endrofīni - laimes hormoni.

unsplash.com

5. Stiprina imunitāti

Regulāra mazgāšanās aukstā ūdenī norūda ķermeni. Līdz ar to jūsu organisms kļūs izturīgās pret dažādām sezonālām slimībām. Tas notiks pateicoties tam, ka ķermenī aukstā ūdens radītā šoka dēļ palielināsies leikocītu skaits. Tieši leikocīti ir atbildīgi par mūsu organismu aizsardzību pret infekcijām.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija