4 pārtikas produkti, kas var veicināt matu augšanu

Veselība 29.janvāris 2023
 
unsplash.com
Pie matu izkrišanas var būt vainojami daudz un dažādi faktori, tai skaitā ģenētika, uzturs, stress, vitamīnu trūkums u.c. Cik dažādu iniciatoru, tik dažādas var būt šīs problēmas ārstēšanas metodes. Izrādās, ka ne tikai dārgi skaistumkopšanas līdzekļi var palīdzēt samazināt matu izkrišanu, bet arī vairāki virtuvē pieejamie pārtikas produkti.

unsplash.com

1. Zaļās tējas ekstrakts

Zinātnieki veikuši pētījumu, kurā atklājās, ka zaļās tējas ekstrakta izmantošana matu kopšanā var palīdzēt tiem ātrāk augt. Zaļā tēja palīdz aizsargāt galvas ādu no vides kaitīgās ietekmes, vienlaikus stiprinot matu folikulas.

unsplash.com

2. Sīpolu sula

Noteikti, iedomājoties sīpolu aromātu, daudziem var nešķist vilinoša ideja tā sulu ieklāt matos, taču ir pierādīts, ka sīpoli var veicināt matu augšanu. Sīpolu sula palīdz uzlabot asins cirkulāciju. Viss, kas jums jādara, ir jāsablenderē pāris sīpoli un iegūtā masa jāieklāj matos, galvas ādā. Sīpolu "masku" matos ieteicams atstāt 15 minūtes un pēc tam tos izskalot.

unsplash.com

3. Olu dzeltenums

Vai zinājāt, ka olu dzeltenumi satur sēru un tas ir nozīmīgs elements matu augšanā? Lai arī zinātnieki norāda, ka nepieciešams vēl veikt pētījumus, lai tiešām pārliecinātos, ka olu dzeltenums var veicināt matu augšanu, varat izmēģināt pagatavot olu masku. Maskas pagatavošanai nepieciešams sajaukt 2-3 olu dzeltenumus ar 2-3 pilieniem citronu sulas. Iegūto masu ieklājiet galvas ādā, uzvelciet dušas cepurīti vai uzlieciet uz galvas plastmasas maisiņu. Atstājiet masku matos 20 minūtes un pēc tam tos izmazgājiet ar aukstu vai remdenu ūdeni.

unsplash.com

4. Ķirbju sēklu eļļa

2014. gadā tika veikts pētījums par ķirbju sēklu eļļas ietekmi uz matu augšanu. Pētījumā piedalījās vīrieši, kuriem ir nosliece uz matu izkrišanu. Atklājās, ka sešus mēnešus regulāri iemasējot galvas ādā ķirbju eļļu, 40% gadījumu tika veicināta matu augšana. Ja vēlaties izmēģināt šo metodi, jums nepieciešams nedaudz uzsildīt eļļu, pēc tam maigām kustībām to iemasēt galvas ādā. Uz galvas uzlieciet dušas cepurīti vai plastmasas maisiņu. Eļļu matos ieteicams atstāt 20 minūtes, pēc tam tos izskalojiet.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija