7 ieteikumi, kā cīnīties ar krākšanu

Veselība 9.marts 2023
 
unsplash.com
Gulēšana blakus cilvēkam, kurš krāc var būt neizturama. Ja miegs ir dziļš, tad, iespējams, partnera krākšana nemaz netraucē. Tomēr, ja teju katru nakti nespējat izgulēties, jo partneris blakus krāc, vai arī jūs esat vaininieks pie tā, ka citi neizguļas, tad jums var noderēt šie padomi.

unsplash.com

1. Atbrīvojaties no liekā svara

Viens no iemesliem, kāpēc jūs, iespējams, naktīs krācat ir liekais svars. Liekais svars ne tikai var ietekmēt krākšanu, bet, protams, arī vispārējo veselības stāvokli. Tāpēc ieteicams domāt par veselīgu dzīvesveidu. Taču svarīgi ir atcerēties, ka arī slaidi cilvēki mēdz krākt!

unsplash.com

2. Pareiza gulēšanas poza

Bieži vien pie krākšanas var būt vainīga nepareiza gulēšanas pozas izvēle. Krācējiem ieteicams gulēt nevis uz muguras, bet gan sāniem.

unsplash.com

3. Ko darīt, lai nekrāktu, guļot uz muguras?

Ja tomēr jums nav ērti nakts laikā gulēt uz sāniem, eksperti ir izdomājuši atjautīgu veidu, kā samazināt krākšanas iespējamību guļot uz muguras. Ja jūsu gultu var dažādi transformēt, piemēram, pacelt augstāk galvgali, tad jums to obligāti nepieciešams darīt. Savukārt tiem, kuriem šādas iespējas nav, ieteicams izmantot papildus spilvenus. Šādi, galvai esot nedaudz augstāk, pastāv iespējamība, ka naktīs nekrāksiet.

unsplash.com

4. Atmetiet kaitīgos ieradumus

Smēķēšana un alkohola lietošana ir ļoti kaitīga dažādos aspektos, arī tad, ja runa ir par krākšanu. Alkohols atslābina muskuļus, tieši tāpēc tas var būt krākšanas veicinātājs.

unsplash.com

5. Izgulieties kārtīgi

Izvairietis no miega bada! Svarīgi ir katru nakti gulēt vismaz septiņas stundas, lai nākamajā dienā justos moži un enerģijas pilni. Pretējā gadījumā, izjūtot lielu nespēku, enerģijas trūkumu, jūsu muskuļi nākamajā naktī pavisam atslābināsies un var tikt veicināta skaļa krākšana.

unsplash.com

6. Dziediet

Vai jums patīk dziedāt? Ja, jā, tad šis triks ir piemērots jums. Izrādās, ka katru dienu, dziedot vismas 20 minūtes, jūs stiprināt rīkles muskuļus. Tādējādi varat novērst savu nekotrolējamo krākšanu. Dziediet, lai naktī netraucētu citiem gulēt!

unsplash.com

7. Regulāri mainiet spilvenu

Vai zinājāt, ka pie krākšanas var būt vainojamas arī putekļu ērcītes? Šīs putekļu ērcītes var izraisīt alerģiskas reakcijas, kā rezultātā arī krākšanu. Eksperti iesaka mainīt spilvenu vismaz reizi sešos mēnešos.

Avots


*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija