4 interesanti iemesli, kā pārlieku bieža mazgāšanās var kaitēt veselībai

Veselība 11.marts 2023
 
pexels.com
Pēc saspringtas un grūtas darba dienas nekas nešķiet labāks, kā doties karstā dušā, lai "nomazgātu nost" stresu un raizes. Ūdenim piemīt dziednieciskas īpašības un tas tik tiešām var palīdzēt mums justies labāk. Tomēr pārlieku ilga mazgāšanās dušā var radīt dažādas ādas problēmas. Eksperti nosauc četrus neparastus iemeslus, kāpēc pārlieku bieža mazgāšanās var būt kaitīga.

pexels.com

1. Veicina grumbiņu rašanos

Jūs noteikti, ka esat pamanījusi, ka ilgi mazgājoties pirksti paliek "kurnkaini". Interesanti, bet tas notiek tāpēc, ka karstajā ūdenī mūsu āda zaudē mitrumu. Līdz ar to pārāk bieži mazgājoties karstā ūdenī, jūsu āda var kļūt sausa un zaudēt sebumu. Sebums palīdz saglabāt ādas elastīgumu. Tā trūkums var veicināt grumbiņu rašanos.

pexels.com

2. Āda var kļūt zvīņaina

Ja esat novērojusi to, ka pēc dušas jūsu āda kļūst zvīņaina jeb lobās nost ādas plēksnītes, nepieciešams nomainīt dušas produktus - ziepes, dušas želeju vai citus ķermeņa mazgāšanas līdzekļus. Iespējams, ka jūsu ādai nepatīk šie mazgāšanās līdzekļi, tāpēc tie kopā ar karsto ūdeni var veicināt ādas zvīņošanos. Svarīgi ir arī pēc dušas izmantot mīkstu dvieli, raupjš dvielis var tikai pasliktināt esošo situāciju.

pexels.com

3. Palikstinās esošās ādas problēmas

Ja jums ir problemātikas ādā, piemēram, rozācija, dermatīts vai psoriāze, svarīgi ir īpaši parūpēties par savu ādu. Rūpīgi ir jāpievērš uzmanība tam, kādus ādas kopšanas līdzekļus izmantojat. Eksperti norāda, ka pārlieku bieža, piemēram, sejas mazgāšana var tikai pasliktināt jau esošās problēmas, jo tiek nomazgāts nost ādas aizsargājošais slānis jeb taukskābes, kas pasargā ādu no vides kaitīgās ietekmes.

pexels.com

4. Izraisa niezi

Mazgāšanās pārlieku karstā ūdeni var veicināt iekaisumu veidošanos, kas galu galā var izraisīt apsārtumu un ādas niezi. Tā kā karstais ūdens var veicināt ādas sausumu, nieze ir tikai vēl viena blakusparādība, kas var nākt klāt.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 
aha

Palikstinās problēmas...

11.marts 2023 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija