4 iemesli, kāpēc mājās nevajadzētu staigāt basām kājām

Veselība 26.marts 2023
 
unsplash.com
Eksperti nosauc četrus iemeslus, kāpēc mājās nevajadzētu staigāt basām kājām.

unsplash.com

1. Varat iegūt sēnīti

Pat ja jūs tik tikko esat izmazgājis grīdu, tas nenozīmē to, ka tā ir perfekti tīra un brīva no baktērijām. Ja mājās staigājat basām kājām, jūs pakļaujat sevi briesmām jeb varat iegūt nevēlamas pēdu infekcijas, pat sēnīti.

unsplash.com

2. Sāpes un diskomforts

Siltās vasaras dienās ir patīkami ar basām kājam pastaigāt pa zālīti. Tiek uzskatīts, ka staigāšana ar basām kājām pa zāli var palīdzēt atbrīvoties no stresa. Lai arī pastaiga pa zāli var būt veselīga, eksperti norāda, ka mājās to nevajadzētu darīt. Staigājot ilgstoši ar plikām pēdām pa cieto grīdu, varat piedzīvot diskomfortu jeb sāpēs papēžos un pat ceļgalos. Ja vakaros izjūtat sāpes šajās ķermeņa vietās, tad apsveriet staigāt pa māju čībās, tas var palīdzēt!

unsplash.com

3. Palielinās traumu risks

Pēc garas darba dienas ciešos apavos ir patīkami tos novilkt un staigāt basām kājām. Lai arī cik patīkami tas būtu, to nevajadzētu darīt, jo varat savainoties. Jums noteikti radās jautājums, kā tas ir iespējams. Atbilde ir pavisam vienkārša. Staigājot mājās basām kājām vai zeķēs, pastāv lielāka iespēja paslīdēt, nokrist, sasist pēdas. Tāpēc izvēlieties par labu ērtām čībām!

unsplash.com

4. Sāpes mugurā

Interesanti - staigāšana basām kājām var veicināt muguras sāpes. Izrādās, ka tam ir pavisam vienkāršs izskaidrojums. Staigāšana ar basām kājām pa cietām virsmām izraisa nevienmērīgu svara sadalījumu uz kājām/pēdām. Līdz ar to tikai likumsakarīgi ir tas, ka dienas beigās, vakarā, varat piedzīvot sāpes ne tikai ceļgalos, bet arī mugurā.




Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija