5 pazīmes, ka ikdienā kusties par maz

Veselība 31.marts 2023
 
unsplash.com
Izmanto liftu, visur dodies ar automašīnu un ar sportu esi uz "jūs"? Pastāv liela iespēja, ka ikdienā kusties par maz. Izrādās, ka mūsu ķermenis dažādos veidos var signalizēt par to, kad kustību ir par maz. Uzzini, kā to noteikt un kam jāpievērš uzmanība!

unsplash.com

1. Aizpampušas acis

Mazkustīgs dzīvesveids ir viens no galvenajiem ūdens aiztures izraisītājiem organismā. Viens no "signāliem" tam ir aizpampušas acis. Ja jūsu acis bieži vien ir aizpampušas, tad tas var nozīmēt to, ka pārāk ilgi atrodies horizontālā stāvoklī jeb guļus pozā.

unsplash.com

2. Aizcietējumi

Ja jūs dienas lielāko daļu pavadat sēdus pozīcijā un brīvajos brīžos esat mazkustīgs, tas tiešā veidā var ietekmēt jūsu zarnu darbību. Jūs varat regulāri piedzīvot aizcietējumus, jo nepieciešams ilgāks laiks, lai pārtika spētu "pārvietoties" par resno zarnu. Regulāras fiziskās aktivtātes uzlabos gremošas trakta darbību. Eksperti norāda, ka pat nieka piecu minūšu iztaipīšanās var novērst aiztiecējumu rašanos.

unsplash.com

3. Esi aizmāršīgs

Ja ikdienā bieži vien esat sapņains, aizmāršīgs, tad, iespējams, pie tā var būt vainojams aktivitāšu trūkums. Pētījumā atklāts, ka mazkustīgs dzīvesveids var ietekmēt smadzeņu darbību, tieši mediālo temporālo daivas zonu. Šī smadzeņu daiva ir atbildīga par mūsu spēju iegaumēt un atcerēties informāciju. Ir pierādīts, ka fiziskas aktivitātes atstāj pozitīvu iespaidu uz mūsu atmiņu.

unsplash.com

4. Sāpes ceļos

Izrādās, ka ne tikai pārāk liela slodze var nelabvēlīgi ietekmēt mūsu locītavas, bet arī mazkustīgs dzīvesveids. Vingrošana var palīdzēt samazināt artrīta un osteoartrīta simptomus, īpaši zemas intensitātes aerobika. Regulāri sportojot, jūsu muskuļi nostiprinās un kļūst elastīgāki.

unsplash.com

5. Palielinās tieksme pēc cukura

Ja jums nepārtraukti kārojas kaut kas salds, tad, lai mazinātu šo tieksmi, ieteicams ikdienā nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Sportošana palīdzēs jums justies enerģiskiem un tajā pašā laikā palīdzēs izdalīties endrofīniem - laimes hormoniem. Laimes hormoni ievērojami samazina tieksmi pēc cukura.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija