Kā pandēmijai neļaut sabojāt Mātes dienu?

Viedoklis 6.maijs 2020
 
Lifehacks.lv
VG Viktorija Gabrjuna
 
Lieldienas, 4.maijs un tagad arī Mātes diena ir svētki, kuros šogad jaunais koronavīruss (precīzāk sakot, tā dēļ noteiktie ierobežojumi) ievieš savas korekcijas. Te gan runa tik lielā mērā nav par pulcēšanos lielā radu vai draugu lokā uz kārtīgām svinībām, bet, piemēram, par ierobežojumiem attiecībā uz došanos uz veikaliem, lai stundām ilgi staigātu un meklētu mammai dāvanu. Lai gan daudzi veikali ir slēgti, bet tajos, kas atvērti, mums iesaka ilgi neuzturēties, mammas šogad bez dāvanām nepaliks.

Tā vietā, lai dotos uz tirdzniecības centriem un meklētu mammai dāvanu, stundām ilgi blandītos no viena veikala uz otru, mocītos ar izvēli starp vairākām lietām un beigās vēl nopirktu ko dārgu un nevajadzīgu, ieteiktu šogad mammai dāvanu izveidot pašu rokām.

Piedāvāju ar internetā dzīlēs atrastām pamācībām apgāzt mītu, ka paštaisītu dāvanu mammai var izveidot tikai pulciņā bērnudārzā vai rokdarbu stundā skolā.

Ideju ir tikai daudz un, lūk, te dažas no tām.

Piemēram, iepriekš rakstījām, kā var izveidot gaisīgus ziedus no tualetes papīra. Ir nepieciešams tikai trīs sastāvdaļas, bet rezultāts izskatās lieliski.

Tāpat neticami skaistu kompozīciju var izveidot no šķīvja, dakšas, karotes un mākslīgajiem ziediem. Rezultāts izskatās kā daiļdarbs no floristikas salona.

Ja mammai patīk dabas materiāli, skaistu ziedu kompozīciju var izveidot, izmantojot koku zarus. Izskatās dabīgi un oriģināli.

Ja ziedu kompozīcijas neiet pie sirds, vēl viens virziens, kurā lūkoties pēc dāvanas mammai varētu būt kulinārija. Manu uzmanību piesaista ēdieni ar neparastu nosaukumu vai paskaidrojumu. Domāju, ka jebkuru mammu varētu pārsteigt ar pasaulē slavenāko un, iespējams, dārgāko omleti - "Pulārieti". Lai gan nosaukums izklausās dārgs un sarežģīts, tās pagatavošana patiesībā ir tik vienkārša.

Mammu var iepriecināt arī ar kādu tradicionālu gardumu. Piekritīsiet, ka gandrīz katram bērnam palicis atmiņā mammas bērnībā pirktais gardums kūka "Kartupelis". Kāpēc gan Mātes dienā nepārsteigt mammu un pašu rokām nepagatavot saldo desertu viņai? Tas būs ne tikai lielisks gardums, bet, iespējams, arī iespēja, kā kopā gremdēties bērnības atmiņās.

Jāpiebilst, ka ideju ir daudz, tās ir dažādas un daudzveidīgas, galvenais - ļaut vaļu fantāzijai un katrs noteikti atradīs labāko veidu, kā iepriecināt savu mammu arī bez dārgām, veikalā pirktām dāvanām.

Domāju, ka jebkura mamma novērtēs bērna dāvanu, kas taisīta pašu rokām. P.S. Arī tad, ja bērns vairs nemaz nav tik mazs.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija