Vai atkārtoti uzsildīta maltīte garšo labāk?

Viedoklis 29.maijs 2020
 
Publicitātes foto
LV Lelde Veinberga
 
Laika un pārtikas produktu taupīšanas dēļ bieži vien izvēlamies uzsildīt iepriekšējās dienas vakariņas arī nākamajā dienā. Tāpat galvassāpes rada pāri palikušais ēdiens pēc viesībām. Ko ar to iesākt un pēc kā tas garšos? Varbūt to izmest?

Protams, ir produkti un maltītes, kuri vēlreiz uzsildīti garšo "ne pēc kā", un, kā izrādās, tas var būt pat kaitīgi veselībai. Taču ir arī tieši otrādi - ēdieni, kuri pastāvējuši pat tikai dažas stundas ilgāk, vai pat tiek lietoti nākamajā dienā, garšo daudz labāk - salāti ir "sasūkušies", zupas garša ir bagātīgāka.

Viena no tādām zupām ir skābu kāpostu zupa - jo biežāk uzkarsē, jo tā kļūst garšīgāka. Tāpat mūsu visu iecienītais rasols - ēdams arī nākamajā dienā, tikai jāņem vērā, lai tas neatsulojas.

Ja iepriekšējā vakarā bijušas svinības, kurās galdā likti dažādas uzkodas, kuras pildītas cepumu “groziņos” vai ietītas lavašā, liec tās uz galda arī brokastīs! Pildījums būs vēl labāk sasūcies "groziņos" un lavašs būs daudz garšīgāks.

Bet, ja nepieciešams pagatavot kaut ko no pāri palikušā vai no tā, kas "mētājas" ledusskapī, idejas, ko darīt ar pāri palikušo ēdienu ir visdažādākās. Visvairāk dominē trīs sastāvdaļas, ko var atrast teju jebkura ledusskapī:

  1. šķiņki, lai, piemēram, pagatavotu salātus;
  2. olas dažādām omeletēm, kas bagātinātas ar jau iepriekš minēto šķiņķi, dārzeņiem vai zaļumiem;
  3. maize sviestmaizēm, kuru sastāvā var ielikt visu, kas palicis pāri no kādas siera vai gaļas plates, vēl pie tam uzkarsējot tās. Tuvojas Līgo svētki, atceries, ka sieru Jāņu rītā vari likt uz grila vai karstmaizēs!

Taču, ja domā glabāt produktus nedaudz ilgāk, pārliecinies, ka tu dari pareizi. Tāpat ir produkti, kurus labāk ilgi neglabāt vai arī, darot nepareizi, mēs tos tikai sabojājam.

Latviešu mentalitāte neļauj ēdienu mest miskastē, tādēļ droši meklē veidu, kā to izmantot pilnībā!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija