Īstais laiks dabas veltēm! Izmēģini ievārījuma un sīrupa receptes

Viedoklis 10.jūlijs 2020
 
Publicitātes foto
LV Lelde Veinberga
 
Lai kādi valdītu laika apstākļi aiz loga, vasara tuvojas pilnbriedam - dārzi sāk ienest ražu, ogu krūmi gatavojas, zemenes jau baudām un mežos lasītājus gaida mellenes. Tieši ogu laiks ir saldākais un veselīgākais gada periods. Izbaudi to un iedvesmojies!

Uzturvielas, vitamīni, antioksidanti, uztur veselīgu asinsriti un palīdz ādai mirdzēt - tas ir ogu spēks! Grēks to neizmantot.

Esam jau dalījušies ar pāris gardām receptēm, kur izmantojas mūsu dārzos vai mežos atrodamās veltes. Piemēram, zemeņu laikā noderēs zemeņu punšs - salds un atsvaidzinošs! Tāpat šis ir saldējuma laiks - pagatavo to no banāniem un zemenēm kopā ar jogurtu.

Karstais jūnijs šķietami šogad nodrošinājis zemeņu ražu pat par draudzīgām cenām. Man personīgi tas lika izmēģināt pagatavot zemeņu ievārījumu - nepieciešamas vien zemenes un cukurs. Gatavojot tās attiecībā 1:1, plus nedaudz ūdens, iznāca šķidrāks ievārījums, kas ideāli sader ar mazajām pankūkām.

Mazliet atkāpjoties no ogām, visai noderīgi ir rabarberi. Šovasar jau vairākas reizes sanāca pagatavot rabarberu sīrupu, kura receptei nepieciešami rabarberi, cukurs un kanēlis.

Tāpat nenokavē mellenes! Tās patiesi noder ziemā pret saaukstēšanos vai augstāku temperatūru, pagatavojot karstu tēju. Tagad jo īpaši svarīgi gādāt par savu imūnsistēmas "sienu".

Tējas ievākšanas laiks rit pilnā sparā. Zied liepziedi, kuru tēja ir pret gremošanas problēmam un attīra organismu. Tikpat veselīga gan pret gremošanas problēma, gan palīdz iegūt mirdzošus matus ir kumelīšu tējas uzlējums. Neatņemama tēju tradīcija ir piparmētru tēja.

Taupi naudu un smelies dabas vērtības savam mielastu galdam un pieliekamajam. Tā tomēr ir vērtība, ka varam no dabas iegūt tik daudz kā veselīga, neuztraucoties par ķimikāliju klātbūtni.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija