Dabas SPA esot laivu braucienā vai pārgājienā

Viedoklis 17.jūlijs 2020
 
Lifehacks
BP Baiba Puriņa
 
Jūlijā mūsu nedēļas nogales pilda laivošanu un pārgājienu plāni, kad varam atļauties būt nedaudz "mežonīgāki" un aizmirst par, piemēram, ikdienas kosmētikas kārtu. Veicot eksperimentu ar mellenēm, radās atskārsme, ka šis ir īstais laiks dabīgām skaistumkopšanas procedūrām. Ja jau mellenes uz skropstām daudz neatšķīrās no skropstu tušas, tad kāpēc to neizmantot esot pie dabas?

Internetā uzietā recepte ir gaužām vienkārša - atliek vien samīcīt melleņu ogas un tās vienmērīgi uzklāt uz skropstām. Esot pie dabas, izmanto pirkstus vai līdzi paķerto vates kociņu.

Vispirms mežā salasi nepieciešamās ogas un samīci līdz tās pārvērtušās viendabīgā masā. Centies pēc iespējas samīcīt arī ogu mizas, jo tajās pigmenta ir visvairāk. Tad klāj mellenes uz skropstām. Es pārbaudīju un rezultāts mani ļoti pārsteidza- skropstas patiesi izskatījās, kā ar skropstu tušu noklātas.

Salasi mellenes tā pavairāk un palutini sejas ādu ar melleņu un auzu pārslu sejas masku. Tā kā auzu pārslas var paņemt līdzi pārgājienā arī tamdēļ, lai tiktu pie pilnvērtīgām un veselīgām brokastīm, tās vēl noderēs tavai skaistukopšanas procedūrai. Šīs sejas maskas pagatavošanai nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas, taču rezultātā iegūsi barojošu un atjaunojošu sejas masku.

Tad vēl nepaej garām zemenēm. Te gan līdzi mugursomā jāpaķer arī soda, taču no zemenēm un sodas iznāks lieliska zobu pasta, kas ļaus ar baltu smaidu žilbināt citus laivotājus.

Arī pārgājiena laikā vari palutināt savu sejas ādu, piemēram, ar aveņu skrubi. Gan jau cukurs būs paņēmies līdzi, tad nu tikai atliek somā iemest kokosriekstu eļļu un sameklēt avenes. Lūk, dabīgs skrubis savas sejas ādas palutināšanai.

Patiesībā jau antioksidantiem bagātās ogas varam arī vienkārši uzklāt uz sejas, atrodoties zaļumos. Kad tad vēl varēsim šādi ļauties dabas bagātībām un skaistumam, ja ne vasarā? Es saku- apvienojam braucienus, pārgājienus, pastaigas ar skaistumkopšanas rituāliem un uzmirdzam! Izmēģini!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija