Kā apmānīt zagļus pludmalē?

Viedoklis 24.jūlijs 2020
 
Lifehacks
VG Viktorija Gabrjuna
 
Man personīgi ideju par atpūtu pludmalē vienatnē vienmēr aizmiglojušas domas par to, kur atstāt personīgās mantas, ja dodos peldēties. Biju izbrīnīta par to, ko tik cilvēki nav izdomājuši, lai atpūta jūras krastā būt droša, jauka un patīkama arī vienatnē.

To, ka garnadži nesnauž nekad un nekur un, vasarās jo īpaši pludmalēs, zina ikviens atpūtnieks, tāpēc ar vienu aci, tā teikt, izbaudām atpūtu, ar otru aci pieskatām savas mantas un kontrolējam apkārt notiekošo.

Teikšu atklāti, doma par šādu atpūtu mani vienmēr apturējusi no došanās uz jūrmalu vienatnē. Negribētos pludmalē ierasties ar dzīvokļa atslēgām, naudas maku un telefonu, bet aizraukt tik ar minerālūdens pudeli...

Lai gan man vienmēr licies, ka vienīgais veids, kā vismaz censties pasargāt savas smiltīs palikušās mantas, ir lūgt tās pieskatīt "kaimiņam", kā izrādās, ir arī citi veidi, kas apliecina - vislabāk tomēr paļauties uz sevi.

Nesen vēstījām par veiklu triku, kā pludmalē noslēpt vērtīgas mantas. Izrādās, var paņemt stikla burku, salikt tajā savas mantas un ierakt zemē, bet, lai burka vienmēr būtu saredzama, uz tās vāka uzlīmēt tenisa bumbu. Es teiktu, ideāls veids, kā apvest zagļus ap stūri.

Tāpat vēstījām arī par citiem veidiem, kā pasargāt savas mantas. Piemēram, savas vērtīgās mantas iespējams paslēpt sadzīviskos priekšmetos. Izlietotam saules aizsargkrēma iepakojumam var nogriezt galu un ielikt tajā naudu, atslēgas un citas vērtības, tad jāuzliek vāciņš un ļaundaris domās, ka tā ir parasta sauļošanās aizsargkrēma tūbiņa.

Vispār es teiktu, ka pludmale ir ideāla vieta, kur baudīt vasarīgo atpūtu. Ja arī tevi, tāpat kā mani, no domas par došanos uz jūrmalu, atturējusi doma par garnadžiem, ceru, ka šo jautājumu izdevies atrisināt.

Nedaudz pievēršoties tēmai par atpūtas saistību ar mūsu emocionālo stāvokli, teiktu, ka pludmale ir lieliska vieta, kur, manuprāt, var pilnvērtīgi izbaudīt vasarīgo laiku un cīnīties ar emocionālo diskomfortu, ja tāds ir radies. Pirms kāda laika rakstījām par visbiežākajiem emocionālā diskomforta iemesliem vasarā un idejām, kā tikt ar to galā. Noderīgi izlasīt.

Tiekamies pludmalē!

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Es nemānu zagļus, bet telefonu un bankas karti ielieku ūensnecaurlaidīgā maciņā ,pakaru kaklā un eju peldēties.

24.jūlijs 2020 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija