Kā sagatavoties rudenim?

Viedoklis 4.septembris 2020
 
Lifehacks
VG Viktorija Gabrjuna
 
Cik bieži nācies dzirdēt par rudens depresiju. Lai par to nebūtu jādomā, kur nu vēl tā jāpiedzīvo, manuprāt, svarīgi ir sagatavoties rudens atnākšanai. Pirmkārt, protams, jebkuras pārmaiņas sagaidām ar smaidu sejā un pozitīvu domāšanu, otrkārt, ir dažādi knifiņi, kas palīdzēs no vasaras karstuma vieglāk ielekt tumšajos, lietainajos vakaros.
Skaidrs ir viens - lai priecātos par rudeni, vispirms jāpieņem fakts, ka vasara beigusies.

Kad mentāli tas izdarīts, uzmanība, manuprāt, būtu jāpievērš divām lietām. Pirmā lieta - padomāt par to, kā tomēr varam paildzināt vasaru (imunitātes stiprināšana, vasaras gardumu krājumi ziemai). Otrā lieta - ikdienā būtu vēlams ieviest (atgriezt) paradumus, par kuriem veiksmīgi aizmirsām vasarā, jo, kā zināms, rudenī mums nepieciešamas lielākas rūpes par savu veselību un izskatu.

Pirmais, par ko būtu jāpadomā, ir imunitātes stiprināšana, proti, ko es vēl varu aspēt izdarīt, vasarai aizejot, lai pasargātu savu organismu no lipīgajiem rudens vīrusiem. Iepriekš vēstījām par 5 ieteikumiem, ko darīt vasarā, lai stiprinātu imunitāti pirms vīrusu sezonas. Lielāko daļu no tiem vēl var paspēt īstenot, piemēram, piedomājot pie savas ēdienkartes, pastaigājoties un vingrojot. Pat 20 minūtes ilgas jeb pastaigas svaigā gaisā, jo īpaši - mežā, uzlabos gan cilvēka fizisko, gan garīgo pašsajūtu. Pastaigas uzlādē mūsu enerģijas baterijas, uzlabo garastāvokli un smadzeņu darbību, sekmē spēju koncentrēties, arī uzlabo miega kvalitāti. Lai cilvēks būtu vesels un nostiprinātu imunitāti, dienā jānoiet 10 000 soļu vai septiņi kilometri.

Otrais - kāpēc gan neizmantot iespēju vasaru sasaldēt, sakaltēt, sažāvēt, u.tml. Te noderēs 3 ieteikumi, kā augļus un ogas saglabāt ziemai. Piemēram, zināji, ka izcila ievārījuma pagatavošanai ir svarīgas ne tikai izejvielas, bet arī pats gatavošanas process. Būtiska nozīme ir traukam, kurā ievārījums tiks gatavots. Tik pat ļoti kā augļi un ogas, vasaras garšu ziemā sniegs arī garšaugi, kurus, kā izradās vislabāk ir saldēt vai uzglabāt eļļā. Ņem vērā 4 padomus, kā pareizi uzglabāt ogas un garšaugus ziemai.

Trešais - nekad nevajadzētu aizmirst par skaistumkopšanu, proti, nav noslēpums, ka, sagaidot rudeni, jāvieš korekcijas rūpēs par ādu un matiem. Piemēram, rudens ir īstais laiks, lai pēc karstās vasaras saules atjaunotu matus un pievērstu tiem pastiprinātu uzmanību, tāpēc mēs dalījāmies ar 5 ieteikumumiem, kā parūpēties par matu veselību, sākoties rudenim.

Visbeidzot vēlos piebilst, ka rudens atnākšana nav nekas slikts. Tās vienkārši ir izmaiņas mūsu ikdienā. Pastavēs, kas mainīsies, vai ne?

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija