Kāpēc lietaina diena var kļūt par sievietes lielāko murgu?

Viedoklis 25.septembris 2020
 
Lifehacks
VG Viktorija Gabrjuna
 
Iespējams, daudzi izlasot šo jautājumu, pirmajā mirklī atbildi meklē tēmās par darbu, ģimeni, psiholoģisko stāvokli un citos "vērtīgos" tematos. Taču viss ir daudz banālāk, jo runa ir par matiem jeb par to, ka mitrā laikā sievietes centieni saglabāt frizūru var kļūt par īstu murgu.

Ja runājam par matu "attiecībām" ar rudeni, sievietes var iedalīt divās frontēs. Vienā frontē ir daiļavas ar matiem bez problēmām, kas saulē, lietū, vējā tāpat izskatīsies labi. Otrā frontē ir būtnes ar matiem, kuri sāks cirtoties pat pie visniecīgākā kontakta ar mitrumu vai "neapareizajiem" laika apstākļiem.

Es esmu otrajā frontē, citreiz man pat šķiet, ka mati sacirtojas pat tad, kad tikai iedomājos par lietainu dienu.

Kas tik dzīves laikā nav izmēģināts, lai frizūru, kas izveidota mājās (tā teikt, sausumā) izdotos saglabāt arī mitrumā. Secinājums - nelīdz īsti nekas. Esmu mēģinājusi matos sapūst daudz matu lakas, lai tie stāv un nekustas, esmu izmēģinājusi keratīna taisnošanu. No smieklīgākajiem - rudens rītos ejot uz darbu, esmu aptinusi galvu ar šalli (kad visi vēl izbauda pēdējos salīdzinoši siltos mirkļus) un man ir jautāts, vai esmu musulmaniete. Dievinu vēso laiku rudenī un ziemā, jo tad var staigāt ar kapuci galvā un neizskatīties pēc pēdējās muļķes. Jo ir auksti... neviens taču nezina, ka man kapuce ir matu "glābšanai" no mitruma nevis lai galvai silti. Tiesa gan, arī šī metode nav ideāla, jo mati zaudē kuplumu, BET - tomēr paliek taisni. Brīžos, kad apnicis satraukties par galvas rotu, kapitulēju mātes dabas priekšā un ļauju tiem čirkoties. Tas gan gadās ļoti reti, jo mēs, sievietes, taču nepadodamies.

Mēs visu laiku meklējam un atrodam jaunus veidus, kā saglabāt frizūru mitrumā. Nesen vēstījām par 9 matu trikiem, kas palīdzēs saglabāt frizūru lietainā dienā. Interesanti likās, ka iesaka izvēlēties matu kopšanas līdzekļus ar jūras sāli, jo tie palīdz mitrināt matus. Tie matiem liek izskatīties, kā tikko pēc pludmales. Būtībā tos lietojot lietainā dienā, cīnīsies pret mitrumu ar mitrumu.

Interesanti arī tāpēc, ka šis ieteikums cīņā ar mitrumu nevis padara to stāvokli sliktāku, kā, piemēram, matu laka, fēni, taisnotāji, bet tieši otrādi - palīdzēs uzlabot to veselību. Der atcerēties par ieteikumiem, kā parūpēties par matu veselību, sākoties rudenim. Savukārt matu lakas un fēns var var gluži labi noderēt ne tikai matiem, bet sadzīvē, piemēram, zināji - lai ziedi ilgāk izskatītos svaigi, apsmidzini tos ar matu laku (vairāk par matu lakas izmantošanu lasi ŠEIT). Bet matu fēns noderēs, piemēram, nesāpīgākai plākstera noņemšanai. Tā ir tikai viena no pārsteidzošajām idejām, ko var izdarīt ar matu fēnu.

Bet vispār jau mēdz teikt, ka nav nepiemērotu laika apstākļu, ir nepiemērots apģērbs. Varbūt tāpat ar matiem? Nav nepiemērotu laika apstākļu, ir nepiemērota frizūra (nu, piemēram, tiem nav jābūt taisniem lietū)?

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija