Dubulttrieciens aukstumam

Viedoklis 16.oktobris 2020
 
Lifehacks
VG Viktorija Gabrjuna
 
No vienas puses, esam jau samierinājušies ar domu, ka vasara šogad devusies prom, paņemot līdzi siltumu, un klāt gada tumšais, aukstais, lietainais laiks, no otras puses, vai vispār iespējams samierināties ar aukstumu un vai to vispār vajag darīt?

Ja visus cilvēkus iedala mūžīgi salīgajos un tajos, kuriem jebkuros apstākļos būs silti, sevi pieskaitu pie tiem, kuriem vienmēr ir auksti un kuri vienmēr meklēs visdažādākos veidus un iespējas, kā saslidīties.

Kas tik gadu gaitā nav izdomāts un izmantots, lai sasildītos, kad ir auksti. Talkā ņemtas vecmāmiņas adītās vilnas zeķes, džemperu kārtas mugurā, karsta jo karsta duša, litriem tēju un, protams, elektriskie sildītāji.

Kas no tā visa palīdz sasildīties visātrāk un visefektīvāk? Esmu nonākusi pie secinājuma, ka man vislabāk palīdz sasildīties fiziskās aktivitātes. Var iedzert tēju vai sasildīties, ieejot karstā dušā, bet vismaz mana pieredze rāda, ka efekts ir īslaicīgs, savukārt pēc sporta nodarbības silti ir ilgu laiku. Pārbaudīts!

Vēl esmu piefiksējusi, ka ātri sasildos (un uz ilgāku laiku), dzerot kafiju, nevis tēju. Nevaru to pamatot ar faktiem un pētījumiem, bet, manuprāt, tā ir laba ziņa kafijas mīļiem un kāpēc gan nepamēģināt?! Varbūt arī jums tas strādās.

Lai gada vēsākajā periodā sasildītos, es ieteiktu "strādāt" divos virzienos jeb uzvarēt auktumu ar dubultu triecienu. Proti, sasildamies fiziski un sasildām vidi, kas ir mums apkārt.

Sāksim ar fizisko sasildīšanos, izmantojot tradcionālās metodes. Pirmām kārtām, silti saģērbsimies biezos džemperos un vilnas zeķēs. Zināji, ka novalkāts vai saplīsis džemperis var lieliski noderēt citu lietu radīšanai? Ieskaties - atklājām, kā no veca džempera dažu minūšu laikā tikt pie siltām un stilīgām zeķēm. Biezi, adīti džemperi ir rudens garderobes klasika. Interesanti, ka ir paņēmiens, kā džemperi, kas "kož", padarīt maigāku. Būs nepieciešams etiķis, matu kondicionieris, ūdens. Izklausās interesanti, vai ne?

Kad esam silti saģērbusies, nākamais trieciens aukstumam būs silta, garda tēja. Taču, lai tēja ne tikai sasildītu, bet radītu arī patīkamas sajūtas organismam (piemēram, no rīta sniegtu mundrumu, bet vakarā nomierinātu), der zināt, kādas tējas labāk dzert no rīta un kādas vakarā.

Tagad laiks sasildīt vidi (telpu) sev apkārt. Sveces, pledi... Sniedzām piecus praktiskus padomus, kā sasildīties, kamēr nav pieslēgta apkure. Man interesanta likās ideja, ka interneta veikalos var iegādāties spilvenus, zeķes, čības un pat rotaļļietas, kurus var sildīt mikroviļņu krāsnīs.

Sekojot augstāk minētajiem ieteikumiem, esmu pārliecināta, ka aukstums saņems pamatīgu dubulttriecienu, tāpēc atkārtošu vēlreiz - sasildām sevi un telpu sev apkārt.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija