Rudens nenāk viens

Viedoklis 22.oktobris 2020
 
Lifehacks
BP Baiba Puriņa
 
Ik gadu rudens pienāk ar apziņu, ka jāstiprina imunitāte un jācenšas izvairīties no dažādiem vīrusiem, kuri uz mums noraugās vai no katra stūra. Taču nevienu gadu rudens nav bijis tik draudīgs kā šogad, kad visus pārējos draņķus savā ēnā ir atstājis jaunais koronavīruss.

Tomēr arī saaukstēšanos, gripu un citas kaites neviens nav atcēlis. Kamēr cenšamies būt piesardzīgi ar masku un roku mazgāšanas palīdzību, nedrīkstam aizmirst, ka jāparūpējas arī par sevis aizsargāšanu no "mazākiem ļaunumiem", jo klepus un iesnas var būt arī tikai... klepus un iesnas, kas nebūt nav patīkamas parādības.

Ne katrs šķaudiens vai ieklepošanās brīdis nozīmē, ka arī tevi ir pārsteidzis Covid-19, taču tik un tā piesardzība vienmēr pirmajā vietā. Un piesardzīgiem jābūt arī pret "mazajiem" vīrusiem. Jau novērots, ka šogad cilvēki aktīvāk kā jebkad dodas vakcinēties pret gripu.

Kas attiecas uz saaukstēšanos, tad nereti talkā var nākt iedarbīgās tautas metodes un dabas veltes. Lai gan Danilāns apgalvo, ka ķiploki pret jauno koronavīrusu nelīdzēs, tie tomēr var palīdzēt pret sliktu pašsajūtu. Tāpat joprojām jādomā ko ēdam un, kas palīdzēs mums būt stiprākiem brīdī, kad gadalaiks ir piepildīts ar dažādiem redzamiem un neredzamiem "mosķiem".

Bez maskām ap sejas lejasdaļu, noteikti jānosiltina arī kakls un neiztikt arī bez cepures. Ja nu tomēr tas pirmais krekšķis ir klāt un kakla sāpes liek par sevi manīt, tad palīdzēt var arī vairāki dabas līdzekļi, kurus iesaka pat farmaceite.

Pāri vīrusu bumam ir arī rudens nomāktības problēma. Nav noslēpums, ka tieši šajā gadalaikā, kad apkārt valda lielāka pelēcība un drēgnums, pat priecīgākos no mums var pārņemt tā sauktā rudens nomāktība. Šogad no tās vēlams īpaši izvairīties jau tā apkārt valdošā noskaņojuma un grūtību dēļ. Arī šajā gadījumā blakus sarunām iespējams līdzēties ar tautas līdzekļiem.

Rudens ir klāt ar visām no tā izrietošajām sekām. Ar vai bez Covid-19, šis gadalaiks paģēr būt uzmanīgākiem un vērīgākiem pret savu veselību. Vai to stiprinām ar dabas dotajām veltēm, vai palīdzību meklējam aptiekā - manuprāt, pats galvenais stiprināt savu organismu un neaizmirst, ka arī nogurums un stress dod savu artavu imūnsistēmas vājināšanai, tāpēc jāparūpējas arī par savu, ja ļauts tā izteikties, galvu.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija