"Veram vaļā" pašas savus mājas skaistumkopšanas salonus

Viedoklis 16.novembris 2020
 
Lifehacks.lv
AO Anete Ošleja
 
Mūsdienās pastāv tik daudz dažādas iespējas kā palutināt gan sevi, gan savu ķermeni. Mums ir pieejamas dažādas skaistumkopšanas procedūras, kuras palīdz justies sievišķīgākām un skaistākām. Šajā brīdi, kad valstī valda ārkārtas situācija, mums šādas procedūras, neskaitot friziera apmeklējumu, tiek liegtas.

Šobrīd, kad nav ne atļauts strādāt skaistumkopšanas speciālistiem, ne tos apmeklēt ir jādomā citas alternatīvas. Lai arī mēs esam pieradušas, ka ikdienas steigā dodamies uz kādu skaistuma salonu, kur par mums parūpējas, tagad tas ir liegts. Tomēr mēs itin viegli šo sajūtu varam raisīt arī atrodoties mājās.

Mājas apstākļos mēs ļoti viegli varam parūpēties gan par saviem matiem, gan sejas ādu, gan ķermeni. Lielākoties visi produkti, kuri ir nepieciešami, lai izveidotu dažādas maskas, mums jau ir mājās. Šādi skaistumkopšanas rituāli, lai gan prasa laiku un pacietību, tomēr, salīdzinot ar salona apmeklējumu, ir daudz ekonomiskāki.

Lai parūpētos par saviem matiem, sejas ādu un ķermeni, mēs mājās vien no pāris produktiem varam izveidot kvalitatīvus skaistumkopšanas produktus. Bonuss pašdarinātiem produktiem ir tāds, ka tu zini, kas tajos atrodas, turklāt tās ir tikai dabīgas lietas.

Lai netērētu lielu naudu skaistumkopšanas produktiem, mēs varam ātri un vienkārši sejas maskas pagatavot mājās. Pavisam vienkāršu sejas masku var pagatavot no gurķiem. Visbiežāk var novērot to, ka gurķu šķēlītes tiek liktas uz acīm, lai samazinātu tūsku un tumšos lokus zem acīm. Tomēr no gurķa var radīt arī brīnišķīgu sejas masku, kas palīdzēs taukainai un jutīgai ādai. Gurķu masku var pavisam viegli pagatavot un ir nepieciešamas tikai pāris sastāvdaļas - gurķis, medus, jogurts un citrons.

Mājās mēs varam ļoti viegli pagatavot dažāda veida sejas maskas, atbilstoši mūsu ādas tipam. Tikai dažas laimīgās sievietes var lepoties ar skaistu sejas ādu, kurai nav nekādu problēmu. Mēs ikviena, kurai ir kādas sejas ādas nepilnības vēlamies līdzināties šīm sievietēm, tāpēc arī apmeklējam dažādas skaistuma procedūras. Tomēr pavisam viegli mājas apstākļos mēs varam cīnīties ar savām problēmām. Piemēram, radot sejas masku, kura palīdz cīnīties ar akni. Šai sejas maskai ir nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas - mellenes, kurkuma un laims. Mellenes ir labs pamata produkts, kuru izmantot dažādās sejas maskās. Ja tām pievienosi auzu pārslas, tad iegūsi sejas masku, kura palīdzēs barot un atjaunot tavu ādu.

Lai parūpētos par savu ķermeni, mēs mājās varam izveidot pašas savus skrubjus. Mans viens no iecienītākajiem skrubjiem, kuru ikdienā arī izmantoju, ir no kafijas. Katru dienu dzerot kafiju krūzītē paliek biezumi, lai tos izmantotu lietderīgi un neizmestu vienkārši laukā, es tos izmantoju kā ķermeņa skrubi. Kafijas graudiņi lieliski palīdz atbrīvoties no atmirušajām ādas šūnām un padara ādu zīdaini maigu.

Savukārt, lai ekonomētu gan finanses, gan laiku, mēs mājas apstākļos varam pagatavot arī brīnišķīgas matu maskas, kuras padarīs tos patīkami maigus. Veikalos nopērkamās matu maskas ir visai dārgs prieks, taču mājās mēs varam izveidot pašas savus matu kopšanas līdzekļus, kuri būs daudz ekonomiskāki. Lieliskas matu maskas var pagatavot no medus, tam pievienojot dažādus produktus, sākot no olas līdz pat avokādo. Medus ir lielisks līdzeklis matiem, tas tiem palīdz būt spīdīgākiem, mīkstākiem un palīdz novērst bojāšanos. Lai veiksmīgi atbrīvotos no blaugznām, vari izmēģināt matu masku, kura sastāv tikai no alus un olas. Šāda matu maska palīdzēs atbrīvoties no nepatīkamās problēmas.

Pašlaik, kad plosās Covid-19 pandēmija, mēs ikdienā daudz biežāk mazgājam savas rokas. Daudziem šāda bieža roku mazgāšana undezinficēšana ar antibakteriālo līdzekli, padara roku ādu sausu un raupju. Izmēģinot dažādus veikalos nopērkamos krēmus, mēs varam palīdzēt atgūt maigas rokas. Tomēr pagatavojot mājās roku masku, mēs patīkami maigo sajūtu varam atgūt. Lai izveidotu roku masku ir nepieciešams medus, jogurts, citrons. Pavisam vienkāršas sastāvdaļas, lai roku āda justos patīkamāk pēc biežās to mazgāšanas.

Brīdī, kad saloni ir slēgti, "veram vaļā" pašas savus mazos mājas skaistumkopšanas salonus.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija