Galvenais šī gada Adventes atribūts

Viedoklis 27.novembris 2020
 
Lifehacks.lv
VG Viktorija Gabrjuna
 
Nu jau vairs nav nekāds noslēpums, ka šis gads ir citādāks nekā visi iepriekšējie. Covid-19 ir ieviesis korekcijas mūsu ikdienā, sākot no lielajiem dzīves plāniem un beidzot ar ikdienas sīkumiem. Arī Adventes laiku šogad pavadīsim un Ziemassvētkus gaidīsim Covid apstākļos.

Piekrītu tai sabiedrības daļai, kas uzskata, ka Covid-19 ietekmē mūsu dzīve ir mainījusies, bet tā nav apstājusies. Viss slēpjas spējā pielāgoties jaunajiem apstākļiem.

Arī, runājot par Adventi, jāatceras, ka Ziemassvētku gaidīšanas laiku neviens, paldies Dievam, nav ierobežojis vai aizliedzis, tātad - nav atcēlis, un mums joprojām ir tiesības un iespējas to izbaudīt, tikai citādāk!

Ko es ar to vēlos sacīt? Par neatņemamiem Adventes laika atribūtiem uzskata vainagu ar četrām svecēm un kalendāru. Ja iepriekšējos gados mēs jebkurā laikā varējām "ķemmēt" veikalus un meklēt skaistākos vainagus un neparastākos kalendārus, tad šogad, kad lielveikalos vairs nejūtamies tik brīvi un droši un nevaram tos apmeklēt jebkurā laikā un cik bieži vien vēlamies, manuprāt, ir ideāls laiks, lai tos izveidotu pašu rokām. Līdz ar to, par šī gada galveno Adventes laika atribūtu es nosauktu vēlmi radoši izpausties.

Izklausās abstrakti (kas tas vispār par atribūtu?!), taču, ja Adventi šogad sagaidīt ar vēlmi radoši izpausties, pirmkārt, var tikt pie neparastākā vainaga vai kalendāra pilsētā, otrkārt, interesanti un lietderīgi pavadīt laiku un apgūt kaut ko jaunu, treškārt, atslēgties no negatīvajām domām, kas diemžēl šobrīd pārņēmušas pasauli. Izklausās labi, vai ne?

Ja nu galīgi nav ideju, ieteiktu ieskatīties materiālā par 8 idejām Adventes vainagiem no materiāliem, par kuriem varbūt pat neiedomājies, kur atklāts, cik interesanti vainagi sanāk, ja to izveidē izmanto, piemēram, plastmasas pudeles vai mūzikas diskus.

Ieskaties arī noderīgos ieteikumos Adventes vainaga veidošanā.

Runājot par Adventes kalendāriem, manu uzmanību piesaistīja Adventes kalendārs, kas gatavots no tualetes papīra ruļļiem. Teikšu tā - izskatās daudz labāk, nekā izklausās.

Ja vēlme radoši izpausties ir noķerta (es ceru, ka ir), der atcerēties, kas tomēr ir Advente, un kāpēc to atzīmējam.

Lai skaists Ziemasvētku gaidīšanas laiks!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija