Ragavas nav domātas tikai bērniem

Viedoklis 11.janvāris 2021
 
Publicitātes foto
AO Anete Ošleja
 
Beidzot pienācis ilgi gaidītais laiks, kad aiz loga ir vērojama īsta ziema. Visapkārt zaigo balts sniegs un kā ziņo meteorologi, tad vēl kādu laiciņu varēsim baudīt ziemas priekus. Žēl, ka ap aizgājušo svētku laiku ārā nebija vērojamas sniega kupenas, taču tagad varam izbaudīt īsteno ziemas sajūtu.

Jau pagājušajās brīvdienās liela daļa cilvēku steidza baudīt pirmo sniegu, nodarbojoties ar dažādām aktivitātēm. Lai arī pandēmijas laikā ir visai grūti tikt uz kādu slēpošanas kalnu, jo laicīgi ir jāveic rezervācija, mēs ar dažādām aktivitātēm varam nodarboties daudzviet.

Paķert ragaviņas, iesēsties mašīnā un doties uz "lielākā" kalna meklēšanu kaut kur, kur vien acis rāda, ir ļoti labs veids, kā pavadīt sniegotās brīvdienas. Un braukšana ar ragavām nav domāta tikai priekš bērniem, arī mēs, pieaugušie, varam lieliski izpriecāties dodoties pa kalnu lejup.

Lai sniegotās brīvdienas pavadītu interesantāk, manuprāt, ir vērts izmēģināt došanos "nekurienē". Kopā ar savu ģimeni doties sava kalna meklējumos. Tā būs gan lieliska iespēja izpriecāties sniegā, gan kalpos kā maza ekskursija.

Atceros, kā bērnībā vienmēr mammai "dīcu", lai mani aizved uz kalniņu. Viņai, protams, bija jāveic tas smagākais darbs - jāvelk, jāstumj un citādi jāpalīdz. Tādējādi dodoties uz kalnu kopā ar bērnu, vecākiem tas būs arī kārtīgs treniņš.

Pašlaik veikalos ir ierobežots nopērkamo preču klāsts. Daudzi noteikti bēdājas par to, ka nevar iegādāties jaunas ragavas. Atceroties savu bērnību, man bija lielas, skaistas, sarkanas koka ragavas, bet ne vienmēr tā bija mana pirmā izvēle, kad devos uz kalniņu. Par lielisku alternatīvu tām es atradu dažādus citus palīglīdzekļus, kas sniegtu to pašu prieku. Piemēram, došanās no kalna lejā ar plēvi bija viena no manām top izvēlēm. Tāpēc, ja pašlaik mājās nav ragavas vai kāda piepūšama palīgierīce, mēs varam kļūt radoši un atrast to savu īsto ziemas "slīdekli".

Šādās ziemas izpriecās ir svarīgi ne tikai baudīt procesu un vēso laiku, bet būtiski ir arī ievērot drošības pasākumus, lai laiskā atpūta neizvērstos nepatīkamā starpgadījumā. Pašlaik arvien vairāk sociālajos medijos var redzēt, ka cilvēki sniegotajās dienās izmēģina pavisam ekstrēmu aktivitāti. Ragavas vai ko citu piestiprina pie automašīnas un dodas šādā izbraucienā. Lai arī tas var būt visai jautrs pasākums, tomēr tas ir arī ļoti bīstami. Šādi izbraucieni var beigties ļoti nelāgi, ja mašīna brauc ar pārāk lielu ātrumu, vai pēkšņi pretī brauc kāds cits transportlīdzeklis. Arī tas, ka ragavas tur vien striķītis un tu slīdi līdzi, tas var radīt nopietnas traumas. Tāpēc svarīgi ir ne tikai jautri pavadīt laiku, bet darīt to droši, izvēloties labāk citas alternatīvas!

Svarīgi atcerēties arī to, lai ziemas prieku baudīšana nebeigtos pārāk laicīgi vai ar lieku un nevajadzīgu saaukstēšanos, ir jāparūpējas par dažādām rezerves mantām, kuras ņemt līdzi, kad dodies atpūsties. Vēl viens pāris cimdu un zeķu neaizņems daudz vietas somā. Pēc tam, kad prieki sniegā būs beigušies, būs patīkami nomainīt slapjo pāri pret sausu. Kā nekā vecmāmiņas vienmēr ir teikušas, ka galvenais, lai rokas un kājas ir siltumā. Arī kāds siltāks dzēriens, piemēram, tēja būs lielisks veids kā sasildīties pēc atpūtas. Lai arī tās ir pavisam mazas un niecīgas lietas, tomēr tās ļoti labi palīdzēs, pēc tam, kad dosies mājās un būsi nosalis. Tomēr, ja atpūta ziemas sniegā plānojas būt ilga, nepieciešams pievērst daudz lielāku uzmanību, sākot no mēteļa izvēles līdz pat cepurei.

Slēpošana, slidošana un braukšana ar ragaviņām ir lielisks veids, kā aizvadīt brīvdienas svaigā gaisā. Tas ir tik ļoti nepieciešams pēc tam, kad šajā pandēmijas laikā, mēs lielākoties uzturāmies iekštelpās un mājās. Tāpēc paķer sev kāroto atribūtu un dodies brīvdienās baudīt ziemas burvību!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija