Sala radītā māksla

Viedoklis 18.janvāris 2021
 
Lifehacks
BP Baiba Puriņa
 
Beidzot ir īsta ziema! Tāda ar sarkaniem deguniem, apsarmojušu šalles malu un kārtīgu salu, kas iekniebj vaigos. Šķiet, ka mēs visi bijām pēc tā kārtīgi noilgojušies.

Nedēļas nogale sajūsmināja visus ziemas entuziastus, kurus pat -20 un vairāk grādu sals nespēj nobiedēt. Mani novērojumi liecina, ka tādu nav mazums!

Kamēr vieni tīksminājās par attaisnotu iemeslu ietīties segā pie kamīna vai vismaz netālu no sildoša radiatora, citi uzvilka vairākas drēbju kārtas un, tā teikt, metās salā. Jo, kad nākamreiz būs tik spilgta saule, zaigojošs sniegs, krāšņas lāstekas un sniega vatēm aplipuši koki, velns viņu zina.

Kamēr sportiskie iemēģina slēpošanas trases, nebēdnīgie ķērās pie ragavām, bet estēti baudīja pastaigas, tā teikt, "ar skatu", citi aizrāvās ar mākslu. Īstām sala performancēm un mākslas darbiem!

Populārākā no tām - tvaika mākoņi. Kad termometra stabiņš krietni noslīdējis zem nulles, ielej krūzē karstu ūdeni un to izšļaksti gaisā! Lielajā salā karstais ūdens acumirklī pārvērtīsies tvaikā, veidojot mākoni. Tikai uzmanīgi - neaplejieties! Skatījos, ka šo performanci izmēģinājuši arī manas paziņas, pašai gan, diemžēl, nesanāca. Pie nākamajiem "trakajiem" mīnusiem!

Izrādās, ka salā var sanākt skaisti ziepju burbuļi. Process pavisam vienkāršs - sagatavo ziepjūdeni un caur salmiņu izpūt burbuli ārā, kad ir mīnusi. Skaties, kā burbulis sasalst.

Radošākie nolēma paši radīt ledus mākslas darbus. Lūk, sociālajā vietnē Facebook uziets kādas ģimenes veikums. Kā tas radīts? Ņem talkā plastmasas šķīvjus un izkārto uz tiem dažādas dabas veltes - priežu, egļu zarus, pīlādžus - visu, ko vēlies iesaldēt ledū un tad atliek vien apliet ar ūdeni un, lai sasalst. Brīnišķīgs rezultāts!

Ekrānuzņēmums no Facebook/Olga Stalšāne

Un vēl - tās leduspuķes. Saulrieti. Sasalušie koku zari. Jūras krasts ziemā. Sasnigušie meži. Daba ir varena māksliniece un mums pat nevajag iejaukties, lai acis mirdzētu aiz sajūsmas! Nu, pasakiet, vai sals tomēr nav burvīgs?

Tas nekas, ka nedaudz kniebj, galu galā - nav nepiemērotu laikapstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs. Šonedēļ jau pamazām sals atkāpjas un sinoptiķi sola, ka nedēļas beigās sāksim atgriezties pie pēdējos gados ierastās Latvijas ziemas. Tāpēc, kāmēr vēl sals ir blakus, iedvesmojamies!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija