Mans šašlika pagatavošanas noslēpums

Viedoklis 1.marts 2021
 
nra
VG Viktorija Gabrjuna
 
Pavasara atnākšana nav tikai putnu dziesmas dabā un narcišu vai tulpju pušķis uz galda. Pavasaris, kā likums, katru gadu nāk arī ar izteiktu ceptas gaļas smaržu. Tāpēc pasludinu šašliku cepšanas sezonu par atklātu!

Šašliks garšo teju vai visiem, kas uzturā lieto gaļu, taču visus šī garduma baudītājus var iedalīt divās daļās. Pirmkārt, tie, kas pērk jau gatavu (marinētu gaļu), izcep to un ballīte var sākties! Otkārt, tie, kas izdomājuši visdažādākās marinādes, izmēģinājuši visu garšvielu ābeci, un pārskātījuši internetu krustām, šķērsām, lai sameklētu knifus gardākā šašļika pagatvošanai, un ar nenogurdināmu sparu izmēģina visu ko.

Mana ģimene pieder pie otrās kategorijas... tāpēc labprāt padalīšos ar kādu knifu gaļas pagatavošanā, par kuru mēs "sajūsmināmies" (varbūt mazliet par skaļu teikts) jau kādu laiku.

Nē, es nemācīšu, kā pareizi un gardi marinēt gaļu, recepšu ir gana daudz. Iedvesmu var smelties, piemēram, te: divas gardas marinādes putna gaļas cepšanai vai te: cūkgaļas un lielopu gaļas marinādes tavam vasaras bārbekjū.

Taču laba šašlika priekšnoteikums nav tikai marināde. Piekritīsiet, ka garda šašlika noslēpums nav tikai garšvielu salikums, bet arī maiga un sulīga gaļa. Ir dažādi veidi, kā padarīt gaļu sulīgu, bet manā ģimenē iecienīts veids ir pievienot gaļai kivi. Jā, to pašu saldo zaļo augli, ko biežāk redzam desertos ar putukrējumu, nevis gaļu.

Bet, kā izrādās, kivi gaļu padara mīkstāku un maigāku. Tas ir pārbaudīts.

Taču ir kas jāzina, lai efekts nepārvērstos par defektu. Proti, ir jāizmanto neliels daudzums kivi - kilograms kivi uz kilogramu gaļas nepavisam nederēs. Kivi sagriež gabaliņos un iemaisa pie gaļas neilgi pirms tās cepšanas (līdz stundai), pretējā gadījumā kivi gaļu sabojās, ka no šašlika pāri paliks vien nosaukums.

Starp citu, te vēl vari smelties idejas, kas jāņem vērā, lai gaļa kļūtu maiga un sulīga.

Lai garda grilēšanas sezona!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija