Kas ir tava sievišķība?

Viedoklis 8.marts 2021
 
lifehacks.lv
LV Lelde Veinberga
 
Mūsdienas cilvēkus aicina izcelties, bet būt pašam. Sabiedrības grupas cīnās par vienlīdzību, bet tāpat valda stereotipi un "standarti". 8. marta nedēļā prasās padomāt, kas ir sievišķība un kādai tai jābūt.

Noteikti daudziem uzreiz ienāk prātā augstpapēžu kurpes vai pieguļoša kleita, gari, lokaini mati vai sarkani krāsotas lūpas.

Gribētos cerēt, ka sievišķība vispirms iet "caur iekšām" - kā sieviete jūtas savā ādā un kādu viņa grib, lai viņu redz citi.

Gadījies ir domāt, ka "no šodienas es krāsošos, no šodienas es to kleitu vilkšu biežāk, no šodienas kedas būs atļautas tikai brīvdienās". Kāpēc? Kamēr daudzas sievietes izvēlas pieaudzēt matus, kāpēc pārdzīvot, ja nevēlies ar tiem daudz nodarboties un brīnišķīgi izskaties ar laumiņas matu griezumu. Kamēr daļa dāmu dod priekšroku gludai ādai ar izvēlētu toni, tu savas dzimumzīmītes vai vasaras raibumus labāk izcel.

Lai arī augstpapēžu kurpes vienmēr būs modē, ērti apavi spēj ar tām konkurēt arī uz modes skates mēles. Piemēram, stiliste Indra Salceviča iepriekš ir norādījusi, ka ir svarīgi izvēlēties apavus atbilstoši ne tikai kājas izmēram, bet arī tās platumam un iespējams kādām pēdas deformācijām. Ja gadījies pēdas “izlaist”, nav obligāti tās spaidīt šauros apavos ar iespaidīgu papēdi. Pati labi zinu, kā ir dzīvot ar pēdas izmēru, kas ir virs pieņemtajiem dāmu izmēriem. Gribēdama nevarētu viegli kā citas atrast smalkas augstpapēžu kurpes, taču atrast “laiviņas” vai kurpes uz zemiem papēžiem ar skaistiem akcentiem tāpat spēj radīt vēlamo efektu.

Pucējamies vai nepucējamies, krāsojamies vai nekrāsojamies, bet, ko izvēlamies darīt, darām vispirms priekš sevis.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija