Lai Lieldienas būtu izdevušās

Viedoklis 29.marts 2021
 
LifeHacks
VG Viktorija Gabrjuna
 
Lai gan, ieskatoties kalendārā, liekas, ka laiks skrien ātri (aprīlis teju jau klāt), daba gan nesteidzas mosties. Šķiet, ka arī ar argumentu, ka tuvojas Lieldienas, un cilvēki tās vēlas svinēt, tā teikt, īstā pavasarī, nevar piespiest pumpurus plaukt ātrāk un zāli zelt zaļāk. Taču ko varam darīt - svētkos radīt pavasari mājās.

Personīgi man Lieldienas asociējas ne tikai ar olu krāsošanu, Lieldienu zaķi un šokolādes figūriņām, bet arī ar sajūtu, ka pavasaris beidzot klāt, kad ārā jau ir gaišs un pamazām atgriežas saules siltums, kad mostas koki un parādās pirmie pumpuri, kad zeme, pateicoties jaunajai zālei, iekrāsojas zaļā tonī. Taču diemžēl ne šogad...

Piekritīsit, ka pēdējā gada laikā mums ir bijis ne mazums iemeslu, par ko bēdāties, lai vēl skumtu par to, ka Lieldienās neplaukst pumpuri un neaug zāle.

Šogad izdomāju pavasari un Lieldienu svētku sajūtu radīt pati - man mājās aug zāle.

Jā, nopietni - podiņos uz galda aug dekoratīvā zāle, bet kastītēs uz palodzes pavasara zaļumi. Nākas secināt, ka tas tiešām iedarbojas - paskatoties uz saviem zaļumu podiem, jūtu pavasari un rodu svētku sajūtu.

Aicinu arī tevi iedvesmoties uz izveidot neparastu Lieldienu dekoru, par kuru jau vēstījām, proti, puiku ar zaļiem, paša audzētiem matiem. Lielisks variants, kā izaudzēt Lieldienu zāli neparastā veidā.

Tāpat interesants veids, kā izaudzēt mājās zaļumus, ir iesēt tos olu čaumalās. Jā, pavisam vienkārši, bet rezultāts ir vairāk nekā lielisks. Galvenā ideja ir izmantot olu čaumalas, kurās iespējams izaudzēt zaļumus un citus dīgstus.

Piebildīšu, ka, virtuvē, kastītēs uz palodzes, esmu iesējusi kressalātus (jo man tie vislabāk garšo) un iestādījusi lokus, bet istabā un priekštelpā man podos aug sēklu veikalā nopirktā dekoratīvā zāle. Nekā sarežģīta.

Tā kā - ja pavasaris nenāk pie mums, ejam pie tā paši, un pirmie pavasara svētki - Lieldienas - būs izdevušies.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija