Jo svētki ir jāsvin

Viedoklis 27.aprīlis 2021
 
nra
VG Viktorija Gabrjuna
 
Latvijas neatkarības atjaunošanas diena - klāt vēl vieni svētki, kurus atkal svinēsim pandēmijas, kovida un ierobežojumu ēnā. Taču atkārtošos - apstākļi, kuros vēl joprojām mums nākas dzīvot, nemaz nav pamats, lai svētkus nesvinētu. Tieši otrādi - iemesls, lai svinētu, iespējams, vēl pārdomātāk, vēl interesantāk, vēl sirsnīgāk.

Ir gana daudz ideju, kā svinēt 4.maija svētkus. Piemēram, var sarīkot virtuālas satikšanās ar draugiem un radiem, var izglītoties, lasot un pētot informāciju par Latvijas neatkarības atjaunošanu un Atmodas laiku, var skatīties Latvijas filmas un var celt galdā pašgatavotus gardumus, kas veltīti svētku tematikai. Par šo nu plašāk.

Man personīgi svētki vienmēr saistās ar kūku, bet, piekritīsiet, ka kūku recepšu ir tūkstošiem. Kādu kūku izvēlēties - liesāku trenāku, ar biskvitu vai bez tā. Viena gardāka par otru - kā lai izvēlas to īsto?

Lai neapjuktu kūku recepšu labirintā, piemēram, es kūku pieskaņoju svētku tematikai.

Kas ir 4.maijā? Latvijas neatkarības atjaunošanas diena, Baltā galdauta svētki. Nevienu nepārsteigšu, ja sacīšu, ka šie svētki man asociējas ar balto krāsu, tāpēc nolēmu, ka savus gardumus šogad gatavošu, par pamatu ņemot kokosriekstu (skaidiņas un pienu/krēmu), kas ir ne tikai balts gardums, bet lieliska dažādu saldo ēdienu sastāvdaļa.

Par godu maija svētkiem manā virtuvē šogad taps kokosriekstu piena deserts Latvijas karoga krāsās un visbaltākā kūka Baltā galdauta svētkiem. Manu gardumu pagatavošanai nepieciešams kokosriekstu piens, skaidiņas, kokosriekstu eļļa, saldētas ogas, biezpiens. Patiesībā pagatavot šos desertus ir gaužām vienkārši.

Es dalījos ar savu ideju, kā šogad svinēt maija svētkus. Iespējams, tev ir kāda cita - tava svētku krāsa, būs, piemēram, oranža un tu gatavosi medus kūku vai vispār nost ar krāsām un kūkām - labāk pasūtīt picu vai suši un saēsties no sirds. Runa būtībā jau nav par kādu konkrētu recepti, bet par ideju - svinēt svētkus. Jo svētki ir jāsvin. Piekrīti?

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija