Katram sava metode pret karstumu

Viedoklis 13.jūlijs 2021
 
F64
VG Viktorija Gabrjuna
 
Ilgi gaidītā vasara (ja atceramies salīdzinoši vēso maiju) atnākusi ne tikai ar saulainām dienām, atpūtu pie ūdens un mega daudz izklaides iespējām, bet arī ar karstumu, es pat teiktu - ar pārspīlētu karstumu.

Var teikt, ka karstā vasara sadala cilvēkus divās frontēs - vienā frontē ir cilvēki, kas ir labās attiecībās ar karstumu un no sirds izbauda +30 grādu temperatūru un tie, kas cenšas šādos laika apstākļos, tā teikt, izdzīvot, meklējot visdažādākos veidus, kā uzlabot savu pašsajūtu karstumā.

Sevi pieskaitu pie otrās kategorijas, tāpēc laika gaitā esmu sev atklājusi vairākas metodes, kas man patiesi palīdz vieglāk pārdzīvot karsto laiku.

Pirmām kārtām, tikai šogad esmu atklājusi tādu "brīnumu" kā galvas regulāru saslapināšanu. Proti, ja ir iespēja, būt ar slapju galvu. Ja vēl nesen man tas likās tik neērti un briesmīgi (kā var staigāt ar slapjiem matiem, kā tas vispār izskatās, utt.,), tad tagad varu teikt, ka pozitīvais efekts, ko sajūtu, esot ar slapju galvu, aizdzen prom šāda tipa domas vai arī vienkārši karstumā komfortu vērtēju nedaudz augstāk par ārējo izskatu. Un patiesībā tik traki nemaz neizskatās.

Otrkārt, karstumu vieglāk pārciešu ne tikai ar slapju galvu, bet arī ar slapju kreklu vai kleitu. Atkal jau atkārtošos - ja ir iespēja, ik pa laikam saslapināt kreklu un uzvilkt. Tās atsvaidzinošās sajūtas ir lieliskas.

Treškārt, savā cīņā ar karstumu labprāt izmantoju ventilatoru un ledaini aukstas ūdens pudeles. Noteikti ir dzirdēts par šādu triku ar kondicioniera efektu. Proti, ieslēgt ventilatoru, tam priekšā novietojot vairākas pudeles ar sasalušu ūdeni (pudeles ar ūdeni turēt saldētavā). Tādejādi vismaz nelielā mērā tiks atdzesēts gaiss. Efekts, protams, nav ilglaicīgs, jo jārēķinās ar to, ka sasalušais ūdens pudelēs sāks kust. Taču doma par kaut nedaudz vēsāku gaisu kaut uz nelielu brīdi liek atkal un atkal likt tās pudeles saldētavā...

Protams, dalījos tikai ar dažiem padomiem par izdzīvošanu karstumā. Noteikti ir vēl gana daudz paņēmienu un ceru, ka katrs ir atradis (vai atradīs) savu īsto.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Laika apstākļi nav dabīgi . Laika apstākļi nav jāpacieš , bet jāprasa politiķiem , lai izbeidz klimata pārmaiņu ķimikāliju izsmidzinošo lidmašīnu lidojumus .

Foto 13. jūlijā pl 17.49 lidoja ķimikālijas izsmidzinošā lidmašīna virzienā dienvid rietumi

files.inbox.lv/shared/file/4...bf6aae6972e8b4

Foto Šī lidmašīmašīna atstāj aiz sevis piesārņojošu izmešu lentu

files.inbox.lv/shared/file/4...d286087523e741

Foto Tagad ir dažāda tipa mākoņi . Vieni dabīgi balti , bet citi ķimikāliju tvaicēti , bāli pelēki labajā fonā

files.inbox.lv/shared/file/4...17e5d2dbdc9f1d

13.jūlijs 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija