Trīs lietas rudenim

Viedoklis 14.septembris 2021
 
Lifehacks
BP Baiba Puriņa
 
Viņš ir klāt! Par sevi deva ziņu jau augustā, bet tagad, kad ceļa malās jau čabinās pirmās nokaltušās lapas un dažas kļavas sāk likt rūžu - viņš ieradies. Rudens.

Teikšu godīgi - pēc tveicīgās vasaras, kas ļāva pilnībā izbaudīt vieglumu un mazliet bezrūpības, rudens ir ļoti gaidīts. Lai gan augusts bija krass kontrasts jūlijam, to īsto rudens sajūtu satiekam tikai tagad. Bet, kā mēdz teikt, rudens nenāk viens - tam mēdz sekot tumsa, aukstums, vīrusi un slapjums.

Lai ar rudens pavadoņiem "draudzētos", manuprāt, nepieciešamas trīs vispārīgas, bet fundamentālas lietas.

Siltums. Rudens tiem, kuri dzīvo dzīvokļos mēdz būt īsts cīņas laiks ar aukstumu, kamēr grādi ārpusē krīt, bet apkures sezona vēl nav sākusies. Tiem, kam mājās krāsnis, jau vasaras beigās bija jādomā par malku/oglēm/briketēm un drīz jau rīti sāksies ar kurināšanu. Kad sāk salt, bet apkures sezona vēl nesākas, var izmēģināt dažādus citus sasildīšanās veidus, piemēram, ar siltu ēdienu un dzērienu palīdzību vai radot omulību sev apkārt.

Kafijas tase, pleds, cepures un šalles, silti džemperi, adītas zeķes un cimdi, mēteļi un zābaki, sveces - tas viss piedien manai rudens siltuma sajūtai. Galvenais, lai kakls nosegts, lai mati nemirkst un roku pirksti neatgādina lāstekas.

Veselība. Šis ir rudens lielākais izaicinājums, lieki piebilst, ka jo īpaši šajā laikā. Mūsu otrais rudens ar Covid, taču tas neizslēdz visus ierastos tā dēvētās "vīrusu sezonas" priekus, kad vārds "imunitāte" skan pa labi un pa kreisi. Jau kopš bērnības man vienmēr tuvākas bijušas tā dēvētās tautas metodes ar ķiplokiem, medu un zāļu tējām. Tagad pievienoju tam visam omega-3.

Ir daudz produktu un recepšu, kas var palīdzēt izvairīties no nepatīkamajiem rudens "brāļiem" - vīrusiem.

Krāsas. Kamēr nav pienācis parasti diezgan drūmais un pelēkais novembris, rudens krāsainākajos mēnešos ir jāuzsūc krāsas. Jādodas pastaigās, jāpaceļ acis un jābauda. Tik vienkārši. Un, lai gan Sigulda ir dikti skaista, rudens krāsas iespējams iegūt arī citās Latvijas vietās.

Un ne tikai lapas rudenī ir krāsainas, īpašie rudens toņi ienāk arī apģērbā un telpu noformējumā. Tumši oranžais, burgundijas sarakanais un sūnu zaļais. Dzeltenais. Kontrasti. Rudens ir lielisks laiks, lai ļautos krāsu valdzinājumam - apģērbā un aksesuāros, matu krāsās, interjera priekšmetos, dekoros. Ziedos un dārzeņos. Viss ir piezemēti piesātināts.

Kas ir Tavas trīs rudens nepieciešamākās lietas?

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija