Kā saņemties sportot REGULĀRI?

Viedoklis 27.septembris 2021
 
nra
VG Viktorija Gabrjuna
 
Liela daļa cilvēku attiecības ar sportu veido gadiem ilgi - te sāk sportot, te atkal atmet ar roku, vienā mirklī motivācija ir, nākamajā tā pēkšņi pazūd un nemitīgie solījumi sev, ka no pirmdienas es sākšu sportot (varbūt no nākamās?) un vēl nav laika un vēl jādara citas lietas un tā tālāk un tā joprojām. Kā saņemties sportot regulāri?

Ja, izlasot ievadu, turpini šo lasīt ar cerību uzzināt pareizo atbildi, kurā atklāta TĀ īstā, iedarbīgā "brīnumetode", kā saņemties sportot regulāri, Tev nāksies vilties.

Nav nekādas universālas metodes, kas palīdzēs saņemties sportot regulāri.

Sportoju jau daudzus jo daudzus gadus un ko esmu secinājusi? Katram cilvēkam ir sava motivācija sportot. Tas ir normāli, pareizi, jo katrs no mums ir indivīds ar savām domām, vērtībām, viedokli un skatījumu uz dzīvi.

Bet, manuprāt, kas ir svarīgi, motivācija jāatrod, pirmām kārtām, savā galvā.

Nopirkt veikalā hanteles, iegādāties jaunu sporta tērpu, nopirkt mēneša abonementu sporta zālē... Manuprāt, visos šādos un līdzīgos gadījumos runa ir par īstermiņa motivāciju, proti, "paspēlēsies" pāris reizes ar jaunajām hantelēm un apniks, arī jaunais sporta tērps drīz vien vairs nebūs tik jauns un motivējošs... un ko tālāk?

Runai, pēc manām domām, ir jābūt par ilgtermiņa motivāciju. Proti, jāsāk ar to, ka "jāparunā ar sevi", jāpajautā, kāpēc es vēlos sportot vai kāpēc es vispār sportoju.

Tad, kad tu iegūsi atbildi uz šo jautājumu, arī saņemties fiziskām aktivitātēm būs vieglāk.

P.S. Te būs kāds piemērs, kas, manuprāt, daudziem varētu likt aizdomāties par savu motivāciju sportot.

Mana motivācija sportot ir mana veselība. Ir skaidri zināms, pierādīts, pārbaudīts (un es tam tiešām ticu), ka fiziskās aktivitātes ir viens no labas veselības pamatakmeņiem. Detaļās par to, cik svarīgas un nepieciešamas cilvēkam ir fiziskās aktivitātes, neiedziļināsimies. Es gribu būt vesels - es sportoju. Punkts.

Lai sportiska ikdiena!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija