Kafija un tēja gluži kā kafejnīcā

Viedoklis 25.janvāris 2022
 
Lifehacks
BP Baiba Puriņa
 
Kovida pandēmija iemācīja to, ka pat pašas pierastākās lietas pēkšņi var nebūt tik pašsaprotamas. Taču ar radošu pieeju iespējams savu dzīvi padarīt interesantāku, pat nekur neejot.

Lai gan tagad relatīvi viss ir vaļā, tāpat ieteicams ir mazināt savas ārpusmājas aktivitātes. Viens no patīkamākajiem un vienkāršākajiem veidiem, kā paspilgtināt dienu, ir doties uz kādu mājīgu kafejnīcu un izbaudīt kādu sildošu dzērienu. Taču šādu atmosfēru var radīt mājās.

Arī man patīk baudīt kafejnīcu atmosfēru, taču pandēmijas laikā iemācījos, ka to nebūt nav jāmeklē tikai ārpus mājas. Kā? Pastāstīšu, kā to daru es.

Viens no pašiem svarīgākajiem punktiem šādas atmosfēras radīšanai ir mūzika. "Spotify" vai "YouTube" atrodamas neskaitāmi restorānu un kafejnīcu mūziku saraksti, kurus uzlikt fonā, piemēram, baudot brokastis. Burvīgi iedarbojas džeza mūzika.

Kad mūzika uzlikta, laiks domāt par maltīti. Šoreiz nerunāšu par mājas branču vai nopietnām vakariņām sveču gaismā, bet gan par parastu kafijas vai tējas malkošanu. Tātad - kafejnīcas atmosfēra pāris minūtēs.

Ar džeza skaņām fonā laiks padarīt savu rīta kafiju nedaudz īpašāku. Kā? Piemēram, ar kanēli, kas piešķir burvīgu garšas niansi. Veikalos iespējams iegādāties dažādus sīrupus, kas ierasto kafiju padarīs tieši tādu, kādu iespējams nopirkt kafejnīcās. Bet tad, kad gribas kafiju padarīt par desertu, atliek tai uzpūst putukrējumu, pārkaisīt tam kanēli un pievienot vēl mazos zefīriņus.

Savukārt tēju iespējams padarīt ne tik ikdienišķu, turklāt vēl kārtīgi sapurināt savu imūnsistēmu, ar dažām papildu sastāvdaļām. Stikla krūzē (atkal, lai paspilgtinātu kafejnīcas efektu) ieliec dažus ingvera gabaliņus, lieliski, ja vēl ir veselas dzērvenes un sagrieztu citronu. Izvēlies iecienīto tējas maisiņu (parasti izvēlamies kumelīšu tēju, bet patiesībā tam nav nozīmes - ikviena garša padarīs tēju interesantāku) un piepildi krūzi ar karstu ūdeni. Arī šeit lieliski garšai noderēs kāds sīrups, īpaši dzērveņu. Dzērvenes un citrons kalpos arī noformējumam.

Ja vēl savus dzērienus papildināsi ar kādu gardumu, kafejnīcas sajūta būs noķerta vienā mirklī. Nebūt nav jātērējas un jādodas ārpus mājas, lai ikdienu, īpaši pelēkajā un aukstajā laikā, padarītu interesantāku. Mazliet mūzikas un papildu sastāvdaļu un voilā - gluži kā brokastot mājīgā kafejnīciņā.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija