Kā bērzu sulas dzert ne tikai pavasarī, bet arī visu atlikušo gadu

Viedoklis 4.aprīlis 2022
 
Lifehacks
VG Viktorija Gabrjuna
 
Viens no pavasari raksturojošiem elementiem, ja tā var teikt, ir bērzu sula. Pat tie, kuriem šis dabas eliksīrs negaršo, noteikti ir redzējuši pie kokiem piesietus maisus vai noliktas burkas, kannas, kurās tecina sulu, nu vai vismaz tirgū gājuši garām pudelēm ar uzrakstu "Bērzu sula".
Manā ģimenē bērzu sula ir iecienīts dzēriens - dzeram to ne tikai pavasarī, bet labprāt arī vasarā, protams, to iepriekš sagatavojot.

Ko nozīmē sagatavot bērzu sulu? Iespējams, kāds ir dzirdējis, kāds ne, ka bērzu sulu var dzert ne tikai svaigu, bet arī vairākus mēnešus uzglabātu.

Veidi, kā sulu uzglabāt, ir dažādi. Galvenā doma - salej sulu pudelēs, pievieno kādu "garšvielu" un liek aukstā un tumšā vietā.

Pieļauju, ka izbrīnu varētu radīt vārds "garšvielas". Manā ģimenē iecienītākās garšvielas bērzu sulai ir upeņu krūmu kātiņi, citrons un rozīnes.

Man personīgi visvairāk garšo bērzu sula ar upeņu krūmu kātiņiem, kas loģiski, dzērienam piešķir vieglu upeņu piegaršu.

Der zināt, ka ar garšvielām var eksperimentēt, kā vien sirds kāro - var pievienot ne tikai iepriekš minētās, bet, piemēram, arī apelsīnu. Tās var pievienot pa vienai vai sajaukt kopā, piemēram, bieži vien pudelē ar bērzu sulu liek upeņu kātiņus un rozīnes. Galvenais - nebaidīties eksperimentēt!

P.S. Viena no gardākajām manas bērnības atmiņām ir karstā vasaras dienā milzīga krūze ar bērzu sulu, kurai pievienotas divas lielas karotes cukura. Neviena limonāde nestāv klāt.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija