Jauniem ieradumiem ir liels spēks!

Viedoklis 2.maijs 2022
 
Lifehacks
AO Anete Ošleja
 
Jauniem ieradumiem ir liels spēks! Vai ne? Pēdējā laikā es atkal esmu pārliecinājusies par šī apgalvojuma patiesību.

Daudzi ir teikuši, ka jaunu paradumu ieviešanai ir nepieciešama tieši 21 diena.

Tas man vienmēr ir licies interesanti. Kā tieši šis konkrētais dienu daudzums spēj mainīt tavu ikdienu? Kāpēc tieši 21 diena?

Lai arī cik interesanti tas varētu šķist, bet tas laikam darbojas. Par to es pārliecinājos pavisam nesen. Labi, man varbūt jaunu paradumu ieviešana prasīja nedaudz ilgāku laiku, aptuveni 40 dienas.

Šogad jau kārtējo reizi pirms Lieldienām ievēroju gavēni. Kāpēc? Tāpēc, ka jau vairākus gadus cenšos sevi pārbaudīt, vai tik tiešām viss tas, kas ikdienā liekas tik garšīgs, man ir nepieciešams.

Varu godīgi pateikt, kad uzturā nelietoju ne gaļu, ne dažādus našķus, tad jutos daudz labāk. Citus gadus, noslēdzoties gavēnim, man sākās ilgi gaidītā "brīvība". Gavēnis beidzās un es atgriezos "vecajās sliedēs". Bet šogad kaut kas mainījās!

Šogad pēc gavēņa vairs nebija ne miņas no lielās vēlmes ēst iepriekš "aizliegtos" produktus. Esmu tiešām izbrīnīta, jo sevi varu dēvēt par "rūdītu" gavētāju, jo gavēni ievēroju jau aptuveni deviņus gadus.

Bet laikam tas lielā mērā ir saistīts arī ar to, ka jau pirms gavēņa nolēmu, ka viss, jāsāk vairāk domāt par sevi. Jo, kas gan par mani un manu veselību domās, ja ne es pati?

Protams, kā jau lielai daļai cilvēku tas saistījās ar Jaunā gada apņemšanos - dzīvot veselīgi. Bieži vien šīs apņemšanās daudziem ir īsas, tai skaitā arī man. Tomēr šogad, lai cik klišejiski tas skanētu, sapratu, ka šis būs mans gads. Un tas nostrādāja! Ieviešot jaunus ikdienas paradumus pirms gavēņa, noslēdzoties šim posmam, motivācija ir tikai augusi. Interesanti, kā salīdzinoši īsā laika posmā viss var mainīties.

Bet tā laikam ir ar visu. Vai tas būtu veselīgs dzīvesveids, vai grāmatu lasīšana, vai kaitīgo ieradumu atmešana, ja beidzot kārtīgi nobriesti jaunām pārmaiņām, tad viss ir iespējams. Manuprāt, pats svarīgākais, lai mainītu esošos paradumus un ieviestu jaunus, ir saprast, kāpēc to vēlamies un ko tas mums dos. Jo, ja tā būs vien mirkļa iecere, tā var neīstenoties.

Pats galvenais ieviešot pārmaiņas savā ikdienā ir domāt par sevi. Nevis darīt kaut ko citiem par prieku. Dzīve ir īsa, tāpēc tā ir jādzīvo pilntiesīgi un tā kā pašam labpatīk!

Ja arī tu vēlies mainīts savu ikdienu, tad eksperte ir izcēlusi piecus vienkāršus soļus, kā īstenot jaunus paradumus un kā "noturēties" pie mērķa.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija