Sliņķu deserts jeb ideja, kā pārvarēt tieksmi pēc saldumiem

Viedoklis 24.maijs 2022
 
Lifehacks.lv
AO Anete Ošleja
 
Es neesmu tipiska saldummīle, kurai bieži vien kārojas kaut kas salds. Man labāk pie sirds iet dažādi sāļi našķi. Tomēr, kā jau visiem, reizēm arī man gribās kaut ko saldu.

Ironiski, bet visbiežāk man kārojas kaut kas salds brīžos, kad mājās nekā nav.

Vai arī jums mēdz būt tā, ka kārojas kaut kas salds, bet mājās nekā nav. Ir slinkums doties uz veikalu, un, piemēram, nepietiek spēka, lai ceptu pankūkas, bet tieksme pēc saldumiem nepāriet? Vai arī tā ir tikai man?

Lai pārvarētu pēkšņo tieksmi pēc saldumiem, es ķeros klāt pie pavisam vienkārša deserta pagatavošanas.

Reiz šefpavārs Mārtiņš Rītiņš teica, ja jums ledusskapī nekā nav, paņemiet laša fileju. Es varētu teikt mazliet citādāk. Ja jums mājās nav nekas salds, paņemiet grieķu jogurtu. Man šis jogurts vienmēr ir atrodams ledusskapī.

Šim jogurtam spēju atrast visdažādākos pielietojumus. Sākot no sāļiem līdz pat saldiem ēdieniem. Šoreiz atklāšu savu noslēpumu (iespējams jau, ka tas visiem sen ir zināms, bet varbūt kaut vienam šī ideja noderēs), kā pagatavot gardu desertu no grieķu jogurta.

Noteikti ne man vienīgajai ir ienākusi šāda ideja prātā.

Lai pagatavotu gardu našķi, nepieciešama vien minūte. Atliek jogurtu sajaukt kopā ar kaut ko saldu. Visbiežāk es nosliecos par labu ievārījumam. Ticu, ka gandrīz ikkatram mājās ir "aizķērusies" kāda ievārījuma burciņa. Tātad, nepieciešams vien bļodiņā ielikt grieķu jogurtu un pievienot pāris karotes ievārījuma. Gardi, ātri, lēti un vienkārši. Kas var būt labāks par šo?

Nav mājas ievarījums vai negribas to pievienot klāt jogurtam? Otrs mans iecienītākais piedevu veids ir ogas. Šādā gadījumā ļoti labi noder iepriekšējā vasarā salasītās, sasaldētās ogas, ja tās jau nav notiesātas. Protams, jogurtam var pievienot klāt arī brokastus pārslas. Pastāv ļoti plašas iespējas.

Tomēr, ja mājās ir banāns un šokolādes biezpiena sieriņš, tad deserts sanāks īpaši "karalisks". Atliek tos vien sagriezt mazos gabaliņos un pievienot klāt jogurtam.

Grieķu jogurts ir izcila alternatīva ierastajiem jogurtiem. Tas satur daudz mazāk cukura, bet daudz vairāk olbaltumvielu. Tas ir lieliski! Kā arī šādi gatavojot desertu (grieķu jogurts + ievārījums) iespējams tā garšu izveidot tieši tādu, kādu jūs gribat, kā arī pie reizes var "atbrīvoties" no ievārījuma krājumiem!

Kāds ir tavs sliņķu deserts?

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija