Jaka virsū, jaka nost jeb jūnijs ir klāt arī garderobē!

Viedoklis 6.jūnijs 2022
 
Lifehacks
BP Baiba Puriņa
 
Jūnijs man vienmēr asociējies ar visnestabilāko vasaras mēnesi. Pērn gan tas uzreiz "iemeta" absolūtā vasarā, bet šogad jau ar pirmajām dienām tas atkal ir vecais, pazīstamais jūnijs.

Es to dēvēju par "jaka virsū, jaka nost" mēnesi. Kad tas ir klasisks - ar vēsu un karstu dienu mīšanos, biežu lietu un laikapstākļu maiņu vairākas reizes dienā. Šogad jūnijs "izdomājis" pēc pēdējā laika aukstākā maija mūs tomēr palutināt, bet tas rada nākamo problēmu - kā pēc tuntulēšanās dienas laikā pāriet uz vasaras siltuma baudīšanu?

5. jūnijā beidzot bija, manuprāt, pirmā kārtīgā vasaras diena, kad saule sildīja tik ļoti, ka bija iespējams ļauties šortu un t-krekla aicinājumam. Lai gan pa dienu jau ļāvos saules peldei, pieķēru sevi vakarā dodamies pastaigā džemperī un garajās sporta biksēs, kamēr man pretī nāca jau cilvēki pilnīgā vasaras ekipējumā. Un man bija karsti!

Kā sevi pieradināt pie siltuma, kad laiks mainās tik strauji? Šonedēļ, piemēram, T. Bricis sola jau pirmos +25. Tātad, vasara ir klāt, tikai - cik ilgi. Pagaidām pārskatītās ilgstošās prognozes, uz kurām, protams, paļauties vēl nevar, sola daudz lietus un grādus pie +20. Pēc pērnā gada karstuma un sutas es absolūti neiebilstu, taču tas nozīmē arī to, ka vasaras garderobe nedaudz jāpielāgo.

Man ir vairāki apģērbu komplekti, kas noder šiem mainīgajiem apstākļiem. Pirmkārt, jūnijā noteikti noderēs plāns lietus mētelis un gumijas zābaki.

Vasara ir laiks, kad tik ļoti gribas izvilkt no skapja dzīlēm kleitas un svārkus. Atliek vien sakombinēt ar plānu džemperi (garderobē šim mērķim var noderēt arī sporta džemperi, kas labi papildinās svārkus vai īsi džemperi, lai radītu labākas proporcijas ar vasaras kleitu, šim nolūkam var izmantot arī jostu, ar kuras palīdzību regulēt džempera garumu) un kedām vai botām, vai jau pieminētajiem gumijas zābaciņiem, kas tagad pieejami plašā izvēlē. Tad arī vēsākā laikā joprojām mugurā būs "vasara".

Man ir lokaini mati, kas nozīmē, ka mitrais laiks ir kā radīts platmalēm, lai nebūtu vienmēr jāslēpjas zem kapucēm.

Bet mans lielākais jūnija "draugs" ir ļoti plāna auduma jaciņa, turklāt šim nolūkam var izmantot arī pogājamu kreklu un lieti noderēs arī plānie lakati. Tos var ērti pārvilkt pār topiem un t-krekliem, kad īsti nevar saprast - ir silts, vai tomēr ēnā vēss.

Gribētos gan teikt, ka šādi 20 un vairāk grādi ir daudz baudāmāka vasaras temperatūra, nekā lielais karstums, kāds mūs piemeklēja pērn un šogad jau pamocījis daudzas Rietumeiropas valstis. Kā teica mana omīte - vēsā laikā vienmēr vari uzvilkt ko siltāku.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija