Trīs idejas, kā skaisti noformēt smalkmaizītes un cepumus

Virtuvē 4.decembris
 
pixabay.com
Rita Lazda
 
Gardi pagatavots un skaisti pasniegts ēdiens ir ne vien bauda vēderam, bet arī acīm. Šoreiz apkopojām vairākus veidus, kā skaisti noformēt smalkmaizītes.

# PIRMAIS VARIANTS

Ekrānšāviņš no video

Nepieciešams:

  • mīkla
  • zemenes
  • svaigais krēms

Pagatavošana:

  1. No mīklas sagriež vairākus vienāda izmēra kvadrātus;
  2. Ņem vienu no mīklas kvadrātiem, pārloka uz pusēm, lai izveidojas trijstūris;
  3. Ar naža palīdzību mīklas trijstūra sānos veic iegriezumu aptuveni centimetra attālumā no malas. Rūpīgi jāievēro, lai iegriezums sniedzas aptuveni vienu centimetru līdz trijstūra virsotnei;
  4. Izveidoto mīklas trijstūri atloka vaļā;
  5. Augšējās malas iegriezumu noloka virzienā uz leju, savukārt apakšas malas iegriezumu virzienā uz augšu;
  6. Figūras vidū liek ēdamkaroti svaigā krēma, uz kura novieto zemeni. Liek krāsnī. Lai labi garšo!

# OTRAIS VARIANTS

Ekrānšāviņš no video

Nepieciešams:

  • mīkla
  • ievārījums

Pagatavošana:

  1. Mīklu sagriež vienāda izmēra kvadrātos;
  2. Aptuveni centimetru no kvadrāta malā ar nazi veic iegriezumu mīklā; vizuāli izskatīsies, ka lielākajā mīklas kvadrātā izveidots vēl viens kvadrāts;
  3. Mazāko kvadrātu piepilda ar ievārījumu;
  4. Mazākā kvadrāta sānu malas pār ievārījumu savieno vienu ar otru;
  5. Lielākā kvadrāta sānu malas pārloka pār mazākā kvadrāta daļu. Liek krāsnī. Lai labi garšo!

# TREŠAIS VARIANTS

Ekrānšāviņš no video

Nepieciešams:

  • cepumu mīkla
  • kakao

Pagatavošana:

  1. No izvēlētās cepumu mīklas izveido vienāda izmēra aplīšus;
  2. Ieliek dakšu kakao, tad ar to veido nospiedumus uz apļa sānu malā;
  3. Liek krāsnī. Lai labi garšo!

VISU NOFORMĒJU VIDEO PAMĀCĪBA

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija