Vērtīgi padomi, kas atvieglos ēdiena gatavošanu mājās

Virtuvē 7.decembris 2018
 
pixabay.com
Rita Lazda
 
Kuram gan kādu reizi virtuvē nav licies, ka kaut kas nesanāk, vai kaut ko varētu izdarīt labāk. Šoreiz apkopojām padomus, kas atvieglos ēdiena gatavošanu mājās.

# MŪŽĪGAIS JAUTĀJUMS - KĀ PANĀKT, KA AVOKADO NOGATAVOJAS ĀTRĀK

Reizēm veikalos nav viegli atrast kādu gatavu avokado. Kamēr "lauzām galvas", kur nopirkt gatavu šo "kārumu", tikmēr eksperti iesaka ne tik gatavos avokado ievietot papīra maisā, kur tie nogatavosies krietni ātrāk. Procesu vēl ātrāku padarīs tas, ja ieliksi maisā banānu.

Apskati! Padoms, kā ātri un ērti sagriezt un nomizot avokado

# KĀ PAGATAVOT UN IZCEPT BEKONU

Omlete un cepts bekons, iespējams, kļuvis par klasiskām brokastīm ne vienā vien ģimenē. "Droši vien esi ievērojis, ka, cepot bekonu, tas ļoti saraujas un zaudē formu. Lai tā nenotiktu, viegli noskalo šķēlītes ar aukstu ūdeni pirms cepšanas," savā padomā dalās "Gardezi.lv" eksperti. Turklāt izrādās, lai bekons sanāktu īpaši gards, tas jācep cepeškrāsnī.

Vērtīgs padoms! Apskati, kā cepeškrāsnī pareizi izcept bekonu

# KĀ IZVAIRĪTIES NO ACU ASAROŠANAS, GRIEŽOT SĪPOLUS

"Gardezi.lv" eksperti iesaka, ka lai sīpolu griešana nebeigtos ar asarām, tos pirms sagriešanas ieteicams uz pāris minūtēm ievietot saldētavā. Tāpat nenāks par ļaunu, ja griezīsi tos labi vēdināmā telpā. Sīpolu griešana nebeigsies ar asarām arī tad, ja tos pirms sadalīšanas uz ilgāku brīdi ieliksi aukstā ūdenī.

Interesants padoms! Video pamācība, kā sagriezt sīpolus dažādos veidos

# KO DARĪT, LAI AUGĻI NENOGATAVOJAS PĀRĀK ĀTRI

Izrādās arī šajā gadījumā nekas īpašs nav jādara vien jāatceras, ka pārējos augļus nevajadzētu novietot kopā ar banāniem. Eksperti atgādina, ka banānu mizās ir viela, kas paātri nogatavošanās procesu. Šī iemesla dēļ arī pašus banānus vajadzētu atdalīt no ķekara, lai tie atsevišķi būtu svaigi ilgāk.

Video padoms! Ko vēl darīt, lai banāni ilgāk saglabātos svaigi

* Raksta tapšanā izmantota informācija no "gardezi.lv"

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija