PIPARKŪKU CEPUMI AR ŠOKOLĀDI (gatavās mīklas daudzums ∼ 900 g)
Sastāvdaļas:
-
1 iepakojums šokolādes kēksa maisījuma
-
100 g kviešu miltu
-
80 g eļļas pēc izvēles
-
80 g tumšā cukura sīrupa
-
2 olas
-
40 g piparkūku garšvielu
-
šķipsniņa sāls
-
tumšā šokolāde
Gatavošana:
-
Šokolādes kēksa maisījumu sajauc ar kviešu miltiem, sāli un piparkūku garšvielām.
-
Olas un cukura sīrupu ar mikseri kuļ apmēram 2 minūtes, tad pievieno eļļu.
-
Sausās sastāvdaļas sajauc ar slapjajām. Ar rokām samīca mīklu un to stundu atdzesē ledusskapī.
-
Mīklu izrullē 1 cm biezu, ar formiņām veido cepumus un kārto tos uz cepamās plātnes. Cepumus gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 7-8 minūtes, pēcāk atdzesē un iemērc kausētā šokolādē, izrotā ar sakapātiem riekstiem vai cukura dekoriem.
Komentē