Dzēriens nr. 1
Trīs kokteiļu pagatavošanai tev vajadzēs:
- kakao (3 ēdamk.);
- cukuru (2 ēdamk.);
- kafiju (2 ēdamk.)
- pienu (1 l);
- "Nutellas" krēmu (6 ēdamk.);
- tumšo šokolādi (300 g.);
- īru liķieri "Baileys" (300 ml);
- "Kellogs" brokastu pārslas (200 g);
- zefīrus (maršmellovus - vienu paciņu);
- šokolādes mērci.
Vispirms katlā ieber kakao, cukuru, kafiju, visam klāt bagātīgi pievieno pienu.
Kad tas izdarīts, visu kārtīgi apmaisa un karsē.
Tad katliņā ieber tumšās šokolādes gabaliņus un pievieno klāt "Nutellas" krēmu. Svarīgi nepārspīlēt ar krēma daudzumu!
Pēcāk katliņā ielej īru liķieri "Baileys".
Tad visu apmaisa, ņem nost no uguns un ielej sulas krūzē. Pirms dzērienu grasies pasniegt, katras glāzītes augšdaļu apviļā izkausētā šokolādē un "Kellogs" brokastu pārslās.
Visbeidzot, lej dzērienu glāzēs, rotā ar karamelizētiem zefīriņiem un pārlej ar šokolādes mērci. Lai labi garšo!
Dzēriens nr. 2
Tev vajadzēs:
- kakao pūderi (1/4 no krūzes);
- pienu (1/5 no krūzes);
- cukuru (1/4 no krūzes);
- saldo krējumu (1/4 no krūzes);
- šķipsniņu sāls;
- zefīrus (maršmellovus);
- kanēli;
- šokolādes skaidiņas;
- šokolādes cepuma nūjiņu.
Vispirms katliņā ieber kakao pūderi.
Pēc tam pievieno pienu, saldo krējumu, cukuru, visam pieber klāt šķipsniņu sāls.
Tad uzliec katliņu uz uguns un 10 minūtes karsē.
Pēcāk pievieno mazliet kanēļa.
Ja tiktāl esi ticis, tad ņem nost katlu no uguns un caur sietu šķidrumu ielej bļodā.
Tālāk masu sablenderē.
Pēcāk lej dzērienu glāzē un rotā ar zefīriņiem, pa virsu uzber šokolādes skaidiņas.
Tad glāzi liec mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm.
Visbeidzot, ņem glāzi ārā un ieliec tajā šokolādes cepuma nūjiņu. Gatavs! Izbaudi!
Komentē