Pīles filejas un mango iesmiņi
Sastāvdaļas:
- Pīles krūtiņa - 1 gab.
- Vīnogu kauliņu eļļa - 1 tējk.
- Svaigi malti pipari - pēc garšas
- Mango - 1 gab.
Marinādei:
- Sojas mērce ar samazinātu sāls daudzumu - 1 ēdamk.
- Svaigs ingvers (rīvēts) - 1/2 tējk.
- Ķiploks (kapāts) - 1/2 tējk.
- Laima sula - 1 tējk.
- Čili (kapāts) - 1/3 tējk.
- Mango biezenis - 1 tējk.
- Pīles filejas ādā nedaudz iegriež. Pannā uzkarsē eļļu, liek filejas ar ādu uz leju. Apcep 1-2 min no katras puses.
- Pīli ar ādu uz augšu liek cepeškrāsnī un 12-14 min cep 180 °C karstumā.
- Kad fileja gatava, to atdzesē.
- Kamēr pīles fileja gatavojas cepeškrāsnī, var ķerties pie marinādes pagatavošanas, kopā sajaucot visas sastāvdaļas.
- Sagriež filejas plānās, garenās strēmelēs un liek marinādē.
- Ja ir vēlme, pīles filejai vari noņemt ādu pilnībā.
- Mango sagriež nelielos gabaliņos un pamīšus kārto uz iesmiem kopā ar pīles filejas gabaliņiem.
Polentas un liellopa gaļas uzkodas
Sastāvdaļas:
Polentai:
- Kukurūzu milti, polenta - 300 g
- Ūdens vai buljons - 500 ml
- Piens 0,5% - 1l
- Sāls - 1/2 ēdamk.
- Olīveļļa - 2 ēdamk.
Mērcei:
- Liellopa karbonāde - 500 g
- Vīnogu kauliņu eļļa - 2 ēdamk.
- Burkāns - 1 gab.
- Pastinaks - 1 gab.
- Selerijas sakne - 1/4 gab.
- Šalotes sīpols - 2 gab.
- Ķiploks - 3 daiviņas
- Tomātu pasta - 1,5 ēdamk.
- Liellopa buljons - 600 ml
- Notīra saknes un sagriež tās mazākos gabalos.
- Sagriež arī liellopa gaļu. Vispirms visu apcep pannā, tad liek spiediena katlā.
- Izmantojot spiediena katlu, liellopa gaļu vāra 25-60 minūtes - laiks atkarīgs no liellopa kvalitātes un gabalu lielumiem. Ja gatavošanai izmanto parastu katru, tad gaļu tajā jāvāra 2,5 reizes ilgāk.
- Tajā pašā pannā, to nemazgājot, apcep tomātu pastu un pievieno buljonu.
- Uzvāra un pievieno gaļai ar saknēm.
- Uzvāra polentu, uzlej un izlīdzina to uz ietaukotas pannas, lai atdziest.
- Pasniedzot polentu, to sagriež gabalos, ietauko un cep uz grila pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā, līdz silta.
- Uz polentas gabaliņiem kārto gaļu un saknes.
Viegli sālītas foreļmaizītes
Sastāvdaļas:
- Rudzu maize
- Svaigs gurķis
- Viegli sālīta forele
- Dilles dekoram
- Sāls un cukurs
Avokado krēmam:
- Avokado - 1 gab. liels vai 2 mazi
- Turku zirņi - 1 ēdamk.
- Sezama eļļa - 1 ēdamk.
- Grauzdēts sezams - 1 ēdamk.
- Laima sula - 1 tējk.
- Lai iesālītu foreles fileju, nepieciešams tikai sāls un cukurs, tāpēc šī ir jūsu iespēja pašiem atrast savu vislabāko recepti salduma un sāls balansam.
- Kad zivs iesālīta, atstāj to uz nakti ledusskapī, no rīta noskalo lieko sāli un sagriež fileju.
- Pagatavo avokado krēmu, savienojot visas sastāvdaļas un samaļot krēmā. Sagriež gurķi plānās ripiņās. Kārto maizītes ar krēmu, foreli un gurķi, virspusē uzliekot dilli.
Avots: labakaidzivei.rimi.lv.
Komentē