Melleņu un kazeņu bezalkoholiskais mohito ar medu
Sastāvdaļas (2 lielām glāzēm)
- ~20 piparmētru lapas
- 3 ēdamk. svaigi spiestas laima sulas
- 2 ēdamk. medus
- 1 glāze (250 ml) melleņu-kazeņu sulas vai nektāra (var izmantot tikai melleņu)
- 1 glāze (250 ml) gāzēta minerālūdens vai club soda
- ledus kubiņi
Rotāšanai
- svaigas vai saldētas mellenes
- piparmētru lapas
- laima šķēles
Pagatavošana
Katrā glāzē lieciet pa ~10 piparmētru lapām un kārtīgi saspaidiet, lai «izvilktu» no tām aromātu. Šeikerī vai krūkā sajauciet medu, melleņu-kazeņu sulu un laima sulu. Piepildiet glāzes ar ledu, pielej melleņu sulas maisījumu, tad piepildi glāzes ar minerālūdeni vai sodu. Rotājiet ar piparmētru lapām, mellenēm, laima šķēlēm un baudiet veldzējošo spirdzinājumu!
Eksotiskais džuleps (satur nedaudz alkohola)
Sastāvdaļas
- 1 glāze (250 ml) ananasu sulas
- 1 glāze (250 ml) apelsīnu sulas
- 1 apelsīns
- sula no 1 laima
- ledus kubiņi
- 1 buntīte smalki sakapātu piparmētru lapiņu
- Eila vai lāgera tipa alus, lai piepildītu glāzes
Rotāšanai
- laima sķēlītes
- piparmētru lapas
- ananāsu šķēles
Pagatavošana
Sagrieziet apelsīnu ripiņās, tad ripiņas vēl ceturtdaļās, sadaliet pa glāzēm un saspaidiet, lai izdalās sula. Glāzēs pievienojiet ledu, sakapāto piparmētru gabaliņus, samaisiet ar apelsīnu gabaliem. Katrā glāzē pielej ananasu un apelsīnu sulu vienādās proporcijās. Pielejiet laima sulu. Glāžu atlikušo daļu piepildiet ar savu iecienītāko eila vai lāgera tipa alu. Rotājiet ar piparmētru lapām, laima un ananasu šķēlēm un baudiet!
Komentē