Daži triki olu vārīšanai

Virtuvē 9.aprīlis
 
f64
Lieldienas ir laiks, kad olas tiek ēstas uz nebēdu. Salātos, uz maizītēm, vārītas, ceptas un kā ēdiena dekors. Un, kas, gan, šajā svētku laikā var būt kaitinošāks par olu, kuras čaumala drūp, līp pie pirkstiem un nav pielūdzama nolobīties...

Ko darīt, lai novārīto olu čaumala viegli lobītos nost bez aizķeršanās?

Izrādās, ir liela nozīme tam, vai olas katliņā ieliktas aukstā ūdenī vai jau verdošā. Ja mērķis ir cieti vārītas olas, kuras viegli nolobīt, tās vislabāk likt jau verdošā ūdenī. Pirms tam gan olas labāk noturēt istabas temperatūrā. Bet pēc olu izvārīšanas ir ļoti svarīgi tās ielikt aukstā ūdenī, un atstāt tur vismaz desmit minūtes. Ideālam rezultātam - aukstajam ūdenim pievieno arī ledus gabaliņus.

Taču bez ūdens temperatūras metodes ir vēl viens mazs triks - verdošajam ūdenim pievieno aptuveni tējkaroti dzeramās sodas. Kad ūdens viegli burbuļo un ir jau vārīšanās stadijā, tam pieber sodu, kārtīgi apmaisa, un tad liek iekšā olas. Tas palīdzēs čaumalai vieglāk nonākt nost. Vārītās olas pirms lobīšanas, tāpat kā citkārt, liek aukstā ūdenī.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija