3 kokteiļi pavasarīgam piknikam

Virtuvē 20.aprīlis 2019
 
Publicitātes foto
Maija svētku garās brīvdienas ir īstais laiks piknikam ar draugiem vai ģimeni. Siltajos pavasara rītos ar īpašu baudu nogaršosim arī kādu jaunu variāciju par labi zināmām lietām - auksto kafiju, avokado smūtiju vai kādu veselīgu kokteili. Ja esi paredzējis brīvdienas baudīt pavasarīgos saules staros un brīvā dabā vai dārza ballītē, aicinām ierastā alus vai rūpnieciski ražoto alkoholisko kokteiļu vietā sevi palutināt ar oriģināliem un viegliem dzērieniem.

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā trīs pavasarīgu kokteiļu receptes dažādam gaumēm. Zemeņu, gurķu un bazilika svaigums būs ideāls bezalkoholisks dzēriens ar oriģinālām garšu notīm. Kazeņu, prosseco un piparmētru kokteilis kļūs par elegantu partneri sievišķīgām sarunām, bet citrusu un ingvera eila dzēriens ļaus atklāt eksotiskākas garšu nianses.

1.

Zemeņu, gurķu un bazilika svaigums ar medu

Sastāvdaļas:

  • 1 sauja bazilika lapiņu;
  • sula no 1/2 laima;
  • ~400 g zemeņu (un dažas ogas rotāšanai);
  • medus (2 ĒK);
  • 1 neliels gurķis (pēc vēlmes);
  • daži pilieni vaniļas esences;
  • gāzēts ūdens.

Pagatavošana

Lielā bļodā samaisa nelielos gabalos sagrieztas zemenes, medu, laima sulu un vaniļas esenci. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām, labāk uz nakti. Pirms pasniegšanas glāzēs ieber ~2 ēdamkarotes zemeņu masas, pievieno 2-3 bazilika lapiņas, un, ja kokteilī vēlas sajust arī gurķa svaiguma notis, ieliek 3-4 plānas gurķa šķēles. Glāzi uzpilda ar gāzētu ūdeni (var izvēlēties arī citu, neitrālas garšas bezalkoholisku dzērienu), rotā ar svaigām zemenēm, laima šķēli un bauda!

Publicitātes foto

2.

Kazeņu, prosecco un piparmētru kokteilis

Sastāvdaļas:

  • 500 ml ūdens;
  • 200 g kazeņu (svaigu vai saldētu);
  • 4 piparmētru zariņi;
  • brūnais cukurs ( 5 ĒK);
  • Prosecco vai cits dzirkstošais vīns (0,7 l);
  • svaigas kazenes rotāšanai;
  • piparmētru lapas rotāšanai.

Pagatavošana

Izvāra kazeņu sīrupu, ogas uz lēnas uguns ~15 min savārot ar ūdeni un brūno cukuru. Pievieno sīrupam saspaidītus piparmētru zariņus (tā to aromāts būs intensīvāks) un visu karsē vēl dažas minūtes. Nedaudz atdzesē un izkāš caur sietu, kārtīgi izspiežot kazeņu biezumus un piparmētru lapas. Atdzesētu sīrupu ņem līdzi uz pikniku, pirms pasniegšanas - katrā glāzē ielej dažas ēdamkarotes kazeņu sīrupa un piepilda glāzi ar Prosecco. Ja vēlas bezalkoholisko kokteili, var izmantot Club Soda. Kokteili rotā ar svaigām kazenēm un piparmētru lapām.

Publicitātes foto

3.

Citrusu - ingvera eila kokteilis

Sastāvdaļas (četrām 500 ml lielām glāzēm);

  • 1/2 plānās šķēlēs sagriezta apelsīna;
  • 1/2 plānās šķēlēs sagriezta citrona;
  • 1,5 l ingvera eila;
  • 500 ml apelsīnu vai ananasu sulas;
  • piparmētru lapas pasniegšanai.

Pagatavošana

Apelsīna un citrona šķēlītes līdzīgās proporcijās saber glāzēs un ar karotes pamatni kārtīgi saspaida. Pielej augļu sulu un pēc tam ingvera eilu. Rotā ar piparmētru lapām un pasniedz.

Publicitātes foto

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija