Veselīga ēdienkarte: Brokastu tarte ar sparģeļiem

Virtuvē 20.aprīlis 2019
 
Publicitātes foto
Pavasarīgā noskaņojumā parasti mostas vēlme izbaudīt dabu un doties garākās pastaigās, pārgājienos vai izbraukumos ar velosipēdu. Taču nevajadzētu aizmirst par iespēju ienest pavasarīgo noskaņu mājās, eksperimentējot virtuvē. Dzīvesstila blogere Kristīne Šeiko piedāvā ideju, kā Lieldienu maltītē iekļaut pavasarīgas dabas veltes. Sparģeļi lieliski papildinās ierastos ēdienus, piešķirot tiem īpašu garšu un smaržu.

Sastāvdaļas:

  • ½ iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” miltu maisījuma “Pica”;
  • 1 purava baltā daļa, sagriezta ripiņās;
  • 2 vidēji sīpoli, sagriezti ripiņās;
  • 2 ķiploku daiviņas, sakapātas;
  • 2 vidēji tomāti, sagriezti ripiņās;
  • 4 olas, sakultas;
  • 200 g siera (pēc izvēles), sarīvēts;
  • 200 - 250 g zaļo sparģeļu, cietais gals nogriezts, sparģeļi pārgriezti uz pusēm;
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas.

Gatavošana:

Mīklas pagatavošanai izmanto ½ "Dobeles dzirnavnieka" maisījumu “Pica”, sekojot līdzi uz paciņas norādītajai instrukcijai. Kad mīkla gatava, ļauj tai 10 minūtes atpūsties.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu, ietauko tartes formu.

Izrullē mīklu, liec to formā un liekās maliņas nogriez. Piespied ar pirkstiem mīklu pie tartes formas un ar dakšiņu pamatnē iespied caurumiņus.

Kārto virsū sagrieztos puravus, sīpolus, ķiplokus un tomātus. Virsū lej sakulto olu masu, pārkaisi ar sāli un pipariem.

Virs olas masas kārto sarīvēto sieru un tad sparģeļu pusītes, pārkaisi ar pipariem un liec krāsnī cepties uz 20-25 minūtēm.

Publicitātes foto

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija