Svētku recepte - brīnumgardie Lieldienu salāti

Virtuvē 22.aprīlis 2019
 
Ekrānuzņēmums
Salāti, kad olas nekārojas ēst tāpat, bet gribas pievienot kādam ēdienam. Ideāli gan Lieldienu galdā, ja savārīts par daudz olu, vai gribas olas katrā ēdienā, gan ideāli pēc Lieldienām, ja olas palikušas pāri. Rimi Gardēži garšas kārpiņu palutināšanai piedāvā pagatavot gardos Lieldienu salātus.

Sastāvdaļas:

Vistas filejai:

  • 4 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas;
  • 2 vistas filejas;
  • 1 rozmarīna zariņš;
  • paprikas vai kūpinātas paprikas pulveris pēc garšas;
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas;
  • jūras sāls pēc garšas;
  • 1/2 citrona miziņas, smalki sarīvētas.

Mērcei:

  • 2 tējk. Selection by Rimi sinepju ar medu;
  • 2 ēd. k. citrona sulas;
  • 2 ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi;
  • 20 ml Selection by Rimi extra virgin olīveļļas;
  • jūras sāls pēc garšas;
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas.

Salātiem:

  • 4 olas, cieti vārītas, pārgrieztas uz pusēm;
  • 4 mazas romiešu salātu galviņas;
  • sauja bazilika lapiņu;
  • 4 baltie redīsi, četrās daļās;
  • 4 sarkanie redīsi, četrās daļās;
  • 2 avokado, nomizoti, iztīrīti, sagriezti gabalos;
  • 200 g cukīni ar visu mizu, sagriezti spageti tipa strēmelēs;
  • 1/2 citrona miziņas, smalki sarīvētas.

Pagatavošana

Uzkarsē krāsni 200 grādu temperatūrā.

Pannā, kuru pēc tam var likt krāsnī, sakarsē eļļu un liec tajā vistas filejas ar ādu uz leju. Cep, līdz gaļa apbrūnē, tad apgriez otrādi un pacep vēl 3 minūtes.

Pievieno rozmarīnu, uzber papriku, piparus, sāli un citrona miziņas. Liec krāsnī cepties uz 18 minūtēm.

Mērcei bļodā samaisi sinepes, citrona sulu un ķiplokus. Maisot lēnām lej klāt eļļu - jo lēnāk liesi un aktīvāk maisīsi (piemēram, ar putojamo slotiņu), jo mērce būs krēmīgāka.

Pievieno sāli un piparus pēc garšas un iemaisi.

Sadrupini olu dzeltenumus (baltumus apēd tāpat vai, ja vēlies, arī pievieno salātiem).

Traukā izkārto salātlapas, redīsus, avokado, cukīni.

Uzlej mērci, uzber olu dzeltenumus.

Izņem no krāsns vistas filejas, ļauj pastāvēt 4 minūtes un tad sagriez šķēlēs.

Uzliec gaļu uz salātiem, pārkaisi visu ar citrona miziņām, baziliku un pasniedz uzreiz.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija