Garšvielu marināde (uz 1 kg vistas gaļas)
- 1 sīpols;
- 3 ķiploka daiviņas;
- citrona sula (30 ml);
- malti čili pipari un sāls pēc garšas.
Sīpolu un ķiplokus sakapā, samaisa ar sāli un pipariem, citronu sulu.
Ar marinādi ieziež vistas gaļu un atstāj marinēties ledusskapī uz 4-6 stundām.
Alus - medus marināde (uz 1 kg vistas gaļas)
- sojas mērce (200 ml);
- medus (150 g);
- alus (200 ml);
- 2 ķiploka daiviņas;
- 1 čili pipara pāksts;
- rozmarīns.
Ķiplokus sakapā, samaisa ar pārējām sastāvdaļām.
Vistas gaļu pārlej ar marinādi un atstāj ledusskapī uz nakti.
Marināde itāļu gaumē (uz 1 kg vistas gaļas)
- 1/2 citrona sulas;
- 5 ēdamkarotes olīveļļas;
- 1 tējkarote ķiploku pulvera;
- vidusjūras gartšvielu maisījums pēc garšas;
- sāls, pipari pēc garšas.
Vistas gaļu sagriež, pievieno garšvielas, citrona sulu, olīveļļu - visu samaisa, atstāj marinēties uz 30 minūtēm.
Asā marināde (uz 1 kg vistas gaļas)
- 2 sīpoli;
- 4 ēdamkarotes olīveļļas;
- čili pipari, sāls, malta paprika pēc garšas;
- 2 sasmalcinātas lauru lapas.
Sīpolus sakapā, pievieno olīveļļu, garšvielas, lauru lapas.
Marinādē liek vistas gaļu, samaisa un atstāj uz 5-6 stundām.
Vīna marināde (uz 1 kg vistas gaļas)
- sauss sarkanvīns (400 ml);
- 8 ēdamkarotes olīveļļas;
- rozmarīns;
- timiāns, pipari, sāls pēc garšas.
Samaisa olīveļļu ar vīnu, pievieno rozmarīnu un garšvielas, pārlej gaļai, marinē istabas temperatūrā 30 minūtes.
Greipfrūtu marināde (uz 1 kg vistas gaļas)
- 1 greipfrūts;
- 1 sīpols;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 2 ēdamkarotes medus;
- 2 ēdamkarotes vīna etiķa.
- ūdens (200 ml).
Izspiež greipfrūta sulu, pielej ūdeni, etiķi, medu - samaisa.
Sīpolus un ķiplokus sakapā - pārkaisa vistas gaļai, pārlej marinādi.
Atstāj uz 4 stundām.
Komentē