Gardiem svētkiem! 6 marināžu veidi vistas gaļai

Virtuvē 26.aprīlis 2019
 
Pixabay
Pavisam drīz svinēsim Līgo svētkus un Jāņus kuplā ģimenes lokā. Lai svinības varētu nesteidzīgi baudīt pie dabas krūts, cepot šašliku un baudot tā garšu, portāls gardedis.lv piedāvā sešus veidus, kā iespējams iemarinēt vistas gaļu. Lai izdevušies svētki!

Garšvielu marināde (uz 1 kg vistas gaļas)

  • 1 sīpols;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • citrona sula (30 ml);
  • malti čili pipari un sāls pēc garšas.

Sīpolu un ķiplokus sakapā, samaisa ar sāli un pipariem, citronu sulu.

Ar marinādi ieziež vistas gaļu un atstāj marinēties ledusskapī uz 4-6 stundām.

Alus - medus marināde (uz 1 kg vistas gaļas)

  • sojas mērce (200 ml);
  • medus (150 g);
  • alus (200 ml);
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 čili pipara pāksts;
  • rozmarīns.

Ķiplokus sakapā, samaisa ar pārējām sastāvdaļām.

Vistas gaļu pārlej ar marinādi un atstāj ledusskapī uz nakti.

Marināde itāļu gaumē (uz 1 kg vistas gaļas)

  • 1/2 citrona sulas;
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera;
  • vidusjūras gartšvielu maisījums pēc garšas;
  • sāls, pipari pēc garšas.

Vistas gaļu sagriež, pievieno garšvielas, citrona sulu, olīveļļu - visu samaisa, atstāj marinēties uz 30 minūtēm.

Asā marināde (uz 1 kg vistas gaļas)

  • 2 sīpoli;
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas;
  • čili pipari, sāls, malta paprika pēc garšas;
  • 2 sasmalcinātas lauru lapas.

Sīpolus sakapā, pievieno olīveļļu, garšvielas, lauru lapas.

Marinādē liek vistas gaļu, samaisa un atstāj uz 5-6 stundām.

Vīna marināde (uz 1 kg vistas gaļas)

  • sauss sarkanvīns (400 ml);
  • 8 ēdamkarotes olīveļļas;
  • rozmarīns;
  • timiāns, pipari, sāls pēc garšas.

Samaisa olīveļļu ar vīnu, pievieno rozmarīnu un garšvielas, pārlej gaļai, marinē istabas temperatūrā 30 minūtes.

Greipfrūtu marināde (uz 1 kg vistas gaļas)

  • 1 greipfrūts;
  • 1 sīpols;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 2 ēdamkarotes medus;
  • 2 ēdamkarotes vīna etiķa.
  • ūdens (200 ml).

Izspiež greipfrūta sulu, pielej ūdeni, etiķi, medu - samaisa.

Sīpolus un ķiplokus sakapā - pārkaisa vistas gaļai, pārlej marinādi.
Atstāj uz 4 stundām.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija