Gardu muti! 3 piemirstu desertu receptes

Virtuvē 25.maijs
 
Normunds Baranovskis
"Rimi Bērniem" garšas eksperts, pavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs gardu bērnības desertu receptes, kas pagatavojami, izmantojot mājas vistu olas. Izbaudi mūsu vecāku vienkāršību garšās un produktu izvēlē.
“Esmu nedaudz uzlabojis šo desertu klasiskās receptes. Gogelmogelim pievienoju sulu, jo ierasti tam ir tikai divas sastāvdaļas, savukārt sambukam klāt pieliku piparmētru. Zinu, ka šīs receptes ceļo no mutes mutē, tāpēc katrā ģimenē nedaudz atšķiras,” atklāj pavārs.

Gogelmogelis

Nepieciešams:

  • 5 olu dzeltenumi

  • cukurs (45 g);

  • 1 apelsīna miza un sula.

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus puto ar cukuru, līdz masa kļūst bieza un krēmīga. Pievieno apelsīna miziņu un sulu.
Pasniedz ar svaigām ogām (visgardāk, ja tās ir nedaudz skābenas).

Normunds Baranovskis

Aveņu un piparmētru sambuks

Nepieciešams:

  • avenes (200 g);
  • cukurs (100 g);
  • piparmētras lapas (10)
  • 4-5 olu baltumi.

Pagatavošana:

Samal avenes ar cukuru un piparmētru un izspied caur sietu. Iegūto masu sajauc ar olu baltumiem un puto, līdz saputojas biezā un rozā krēmā. Pasniedz ar pienu.

Normunds Baranovskis

Buberts

Nepieciešams:

  • piens (500 ml)
  • manna (50 g);
  • 2 olas;
  • cukurs (70 g);
  • sāls (1/2 TK).

Zemeņu mērcei:

  • saldētas zemenes (400 g);
  • cukurs (40 g).

Pagatavošana:

Karsē pienu. Kad tas sāk vārīties, lēnām pievieno mannu. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru, baltumus - ar sāli.

Kad katliņā putra sāk biezēt, samazini karstumu uz pusi un maisot pievieno dzeltenumus. Tad iecilā olu baltumus un liec katlu aukstā ūdenī dzesēties.

Novāri vai samal mērci un pasniedz ar bubertu.

Normunds Baranovskis

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija