Nepieciešams:
- 4 atkausētas bezrauga kārtainās mīklas plāksnes;
- 200 g labi kūstoša siera;
- apmēram 32 - 40 desas šķēlītes (atkarībā no to biezuma);
- 8 tējkarotes tomātu mērces;
- ola maizīšu apziešanai pirms cepšanas;
- kaltēta raudene.
Pagatavošana
- Katru kārtainās mīklas plāksni pārgriež uz pusēm, izveidojot no katras divus kvadrātiņus.
- Katra kvadrātiņa viducī izlīdzina tomātu mērci, uz tās liek desas šķēlītes, tad virspusē ber sarīvētu sieru.
- Vispirms pildījumam pārloka pāri vienu stūrīti, tad pretējo stūri un, pastiepjot garāku, paloka to pīrādziņa pretējās puses apakšā, (tas tamdēļ, lai cepoties pīrādziņš neizjuktu, bet stingri turētos kopā).
- Pīrādziņus apziež ar sakultu olu, kurai pievienots mazliet ūdens, tad katru apber ar šķipsniņu kaltētas raudenes.
- Pīrādziņus izkārto uz cepampannas, tad liek līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 25 līdz 30 minūtes, līdz tie apbrūnējuši un ir viscaur gatavi.
Komentē