Gardu muti! Kā pagatavot rupjmaizes kvasu?

Virtuvē 17.jūnijs
 
Kadrs no video
Beāte Purmale
 
Īsteni Jāņi nav iedomājami bez garda kvasa baudīšanas. Izrādās, ka to itin viegli ir iespējams pagatavot arī mājas apstākļos. Seko soli pa solim receptei un pagatavo šo gardo dzērienu, kuru celt uz sava svētku galda un ar kuru cienāt Jāņu svinētājus!

Nepieciešams:

  • melnā maize (450 g);
  • raugs (25 g);
  • cukurs (200 g);
  • rozīnes.

Vispirms maizi sagriež gabaliņos un tad liek krāsnī 220 grādu temperatūrā uz desmit minūtēm.

Kadrs no video

Kadrs no video

Kadrs no video

Pēcāk, kad maizīte atdzisusi, to ieliek bļodā un klāt pievieno rozīnes.

Kadrs no video

Tad bļodā ielej vārītu ūdeni un pievieno raugu, kas sajaukts ar cukuru.

Kadrs no video

Bļodu apsedz ar dvielīti un ļauj kvasam rūgt.

Kadrs no video

Nākošajā dienā šķidrumu lej caur sietiņu un tad liek ledusskapī. Lai garšīgi!

Kadrs no video

Kadrs no video

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Vai bez cukura var iztikt?

18.jūnijs Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija