10 vasarīgu salātu receptes

Virtuvē 28.jūnijs 2019
 
pixabay
Vasara ir labākais laiks dažādu svaigu salātu pagatavošanai, kas ir veselīga un garda maltīte karstajās vasaras dienās.

1. Mango avokado salāti

Arugula salātus ar mango, avokado un sarkanajiem sīpoliem sagriež un pārlej ar apelsīnu etiķi. Šie salāti ir lieliski paši par sevi, var pievienot grilētas garneles vai vistu.

2. Grilētas cūkgaļas salāti ar bietēm un kazas siera mērci

Šo salātu pagatavošanai izmanto grilu. Salātos liek grillētu cūkgaļu, grauzdētas bietes, kartupeļus, papriku. Pārlej ar kazas siera mērci, kuru pagatavo no 200 g kazas siera sajaucot ar 200g bezpiedevu jogurtu un paprikas pulveri.

3. Spinātu aveņu salāti

Viegli pagatavojami salāti. Spināti, avenes, gorgonzola siers vai zilais siers, un medū grauzdēti valrieksti. Pārlej ar aveņu etiķi.

4. Pikantie ziedkāposta salāti

Ņemam vidēju ziedkāpostu daiviņās un pārlej ar mērci, kas pagatavota no ķiploka, pipariem, čilli, 1 laima sulas, ābolu etiķa, olīveļļas.

5. Quinoa salāti ar marinētiem sarkanajiem sīpoliem

Šie ir gardi un veselīgi salāti. quinoa sajauc ar ķiršu tomātiem, gurķiem, sīpoliem, laima sulu, olīveļļu, koriandru, sāli, pipariem. Papildina laimas sulā marinētiem sīpoliem.

6. Ar tunci pildīts avokado

Avokado pilda ar salātiem, kas pagatavoti no tunča, zirņiem, kukurūzas, burkāniem, cieti vārītas olas, tomātiem pētersīļiem un pārlej ar salsa Rosada mērci.

7. Ensalada Rusa jeb krievu kartupeļu salāti

Šie ir klasiskie kartupeļu salāti, kas Latīņamerikā un Spānijā ir daudzās variācijās. Salātus gatavo no kartupeļiem, burkāniem, zirņiem, āboliem, selerijas, sīpoliem un sajauc ar majonēzi.

8. Dārza salāti ar koriandra laima mērci

Šie vienkāršie un atsvaidzinošie salāti ir ar salātu lapām, tomātiem, sīpoliem un avokado. Pārlej ar laima ciliantro mērci.

9. Garneļu kartupeļu salāti

Salāti no kartupeļiem, garnelēm, burkāniem, sīpoliem, ķiplokiem. Sajauc ar majonēzi.

10. Tomātu, siera plate

Saliek uz trauka sagrieztus tomātus ar dažādus sierus, oregano, timiānu, svaigu baziliku. Pasniedz ar olīveļļu, balzamiko etiķi un maizi.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija