Kā pareizi pagatavot liepziedu tēju

Virtuvē 6.jūlijs 2019
 
pixabay
Baiba Puriņa
 
Liepziedu tējai ir ne tikai nomierinošas īpašības, bet tā arī ir lielisks palīgs cīņā pret dažādām sirds un gremošanas sistēmas problēmām. Liepziedu tēju var izmantot arī nomierinošas vannas sagatavošanai.

1. Karstā tēja

Vienai liepziedu tējas krūzei nepieciešama aptuveni ēdamkarote liepziedu, ko pārlej ar karstu, bet ne verdošu ūdeni, ļaujot tai 3-5 minūtes ievilkties. Tējai var pievienot tējkaroti medus vai agaves nektāru saldumam. Ja tēju gatavo kanniņā, tad tai jāļauj ievilkties uz 30 minūtēm, cieši aizverot kanniņas vāku.

Tējai var izmantot arī liepu lapas. 15 gramus sausu lapu vai 5 gramus zaļu lapu pārlej ar karstu ūdeni. Tad tējai ļauj trīs minūtes ievilkties. Šo tēju var dzert pirms miega.

2. Aukstā tēja

No liepziedu tējas var pagatavot tā dēvēto "saules tēju", jeb atvēsinošu auksto tēju. Lai pagatavotu tēju lielā traukā, nepieciešams 10 - 15 saujiņas liepziedu uz aptuveni trīs litriem vēsa ūdens. Tēju novieto tiešos rīta saules staros, bet vakarā to ieliek ēnā vai ledusskapī, lai tā atdzesētos. Tā tiek iegūts vēss un nomierinošs vasaras tējas dzēriens.

3. Liepziedu vanna

Sagatavo 100 gramus kaltētu liepziedu uz dieviem litriem ūdens un ļauj ievilkties. Tad šķidrumu pievieno vannas ūdenim.

Atceries!

Nav ieteicams liepziedu tēju dzert vairāk, kā trīs krūzītes dienā. Pārāk daudz to dzerot, ilgtermiņā var rasties problēmas ar sirdi. Tāpat tā var veicināt pārāk biežu urinēšanu.

Avots 1

Avots 2

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija