10 idejas, kā izmantot ievārījumu, par kurām varbūt nenojauti

Virtuvē 6.jūlijs
 
pixabay
Baibai Puriņa
 
Ievārījums ir lielisks un veselīgs našķis gan bērniem, gan pieaugušajiem, īpaši pašu gatavotais. Ierasti to smērējam uz maizes šķēles vai pievienojam pankūkām. Taču izrādās, ka ir vēl daudzi mazāk zināmi veidi, kā var izmantot tik iecienīto ievārījumu.

1. Tējkaroti iecienītākā ievārījuma sajauc ar nesaldinātu pilnpiena jogurtu. Iegūsi daudz veselīgāku jogurta našķi, nekā nopērkams veikalā.

2. Ievārījums lieliski sader ar sieru. Proteīns, kas ir sierā līdzsvaro ievārījumā esošos ogļhidrātus un garša ir lieliska.

3. Ievārījumu var izmantot gaļas marinādei. Piemēram, dažas minūtes apcep pannā nedaudz ķiplokus ar sīpoliem. Tiem pievieno aptuveni 300 gramus ievārījuma, aptuveni 2 tējkarotes etiķa un garšvielas (melnos piparus, papriku). Visu gatavo 15 minūtes. Ja nepiečiešams, pēc garšas var pievienot vēl etiķi un garšvielas.

Arī sajaucot ievārījumu ar sarkano vīnu var iegūt labu marinādi gaļai.

4. Sajauc ievārījumu ar savu iecienītāko alkoholisko dzērienu un sakrati. Rezultātā iegūsi dabisku un gardu kokteili.

5. Ievārījumu pievieno siera karstmaizei. Tā noteikti garšos bērniem.

6. Pievieno karoti ievārījuma vaniļas saldējumam. Lai saldējums būtu veselīgāks, to pavisam vienkārši var pagatavot no banāna mājas apstākļos - saldētu banānu sablendē līdz viendabīgai masai.

F64

7. Sajauc ievārījumu ar ūdeni un sasaldē ledus saldēšanas trauciņā ar kociņiem. Tā iegūsi veselīgu saldējumu uz kociņa.

8. Ievārījumu var pievienot klasiskā vinigreta salātiem, kam tas piešķirs nelielu saldumu.

9. Pievieno ievārījumu putrām, īpaši auzu pārslu putrai, kas būs daudz labāka izvēle par cukuru.

10. Pievieno ievārījumu bārbekjū mērcei (arī veikalā pirktai), kam tā piešķirs interesantu garšu.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija